TİGRİS HABER -. Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, iktidar olacaklarını, seçimi kazandıkları takdirde emekliler için ne yapacağını açıkladı; ''Birincisi ilk seçim vaadi olarak, emekli maaşını asgari ücretin altında bırakmayacağız.
''ERDOĞAN PARAYI ZENGİN MÜTEAHHİTLERE VERDİ''
Özel, ''En düşük emekli asgari ücretin altında artık hesaplanmasına izin vermeyeceğiz. Erdoğan istemez miydi emekliye zam yapsın ama yapamadı. Ülke büyük krizde para yok yapamadı. Erdoğan, emekli maaşına zam yapılabilmesi için 17 bin lira yapmam için 680 milyar para lazım dedi. Düzenlemenin hayata geçmesi için 680 milyar lira gerekiyor, Bu para var, ancak Erdoğan bu parayı zengin müteahhitlere verdi. Ayrıca, Erdoğan'ın affettiği toplam vergi miktarı 666 milyar lira, bu da müteahhitlerin cebine girdi'' açıklamasında bulundu.
ÖZEL'İN EMEKLİ FORMÜLÜ
Özgür Özel alınan vergilerin adil olmadığını eleştirerek; ''Türkiye CHP iktidara geldiğinde ne olacak, adaletli vergi sistemi olacak vergide reform olacak, vergide devrim olacak. Çok net söylüyorum.
Bugün Türkiye'de toplanan vergi 100 lira bunun 65 lirası normal vergi değil dolaylı yollardan alınan vergi. Yani benzin istasyonuna giren fabrikatörde aynı vergiyi veriyor. Asgari ücret alan da aynı vergiyi veriyor. Süt alan kişi işsizse de aynı vergiyi veriyor Türkiye'nin en zengin iş insanıysa da aynı vergiyi veriyor. Elektrik de su da telefonda bunlar dolaylı vergi. Bu dolaylı vergi asla yüzde 65 olacak vergi değil bunu değiştireceğiz.'' dedi.
Özel, CHP iktidara geldiğinde alınan vergileri düşürüp, satın alma gücünün yükselmesi için şu politikaları izleyeceğini anlattı;
''Şöyle düşünelim; vergiyi 65'den 30'a indirdiğimizi düşünün kademelerle. Bir kere alınan vergiler yarıya düştüğünde satın alma gücü o oranda artmış olacak. İkincisi de yüzde 24'ü de maaşlardan kesilen gelir vergisi, çalışanların maaşlarından kesilen gelir vergisi. Biz neyi değiştireceğiz bu durumda 120 bin lira alan birisiyle 20 bin lira alan birisinden alınacak vergiler aynı vergi diliminde olmayacak. 'dedi.
DOLAYLI VERGİ OLACAK İŞ DEĞİL, KESİNLİKLE DEĞİŞECEK
Adil bir vergi sisteminin olmadığını eleştiren Özel, Türkiye'de alınan verginin yüzde 89'luk kısmının kazanandan, yüzde 11'inin de herkesten alınması gerekirken, biz tam tersini yapıyoruz. Yüzde 11'ini kazanandan, yüzde 89'unu zorunlu vergilerle ya da dolaylı vergilerle maaştan keserek alıyoruz. Çalışanlar yüzde 24'ünü ödeyecek patronlar yüzde 11'ini ödeyecek bu olmaz. Türkiye'de en büyük sorun para kazanmayandan vergi alınıyor olması'' dedi.
GEZİ PARKI
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gezi direnişinin 11. yıldönümünde gezi parkının ne anlam ifade ettiğini şu sözlerle anlattı;
''İnsanların ilk önce bir çevre hassasiyetiyle, her tarafı taş olmuş o Taksim meydanında ortasında Gezi Parkı bir gibi cennet var. Bir duyduk ki oraya Topçu kışlası yapılacakmış. Kışlanın yapılması demek ağaçların kesilmesi demek. Herkes buna itiraz etti. Taksim inisiyatifi gibi inisiyatifler ortaya çıktı. Benim hayatım oda başkanlıklarıyla geçti. Bir şehirde bir mesele olduğunda oda başkanları toplanırlar, görevlendirmeler yapılır basın açıklama yapılır, ilin milletvekillerine gidilir. Gezi Parkı için de böyle bir inisiyatif ortaya çıktı. Gezi'de yargılananların önemli bir kısmı meslek odalarının başkanı olduğu için oradaydı. Gittiler bir gece yarısı dozerleri oraya dayadılar. O zaman insanlar oraya koştular. Sonra karşılıklı psikolojik harp var. oraya çadırlar kuruldu, gecenin bir yarısında içinde insan olan çadırları yaktılar. O talimatı verenlerin hepsi sonradan FETÖ'cü çıktı. Oralar karışsın diye çaba devletin içerisinden var o dönemde.
Tayfun Kahraman ve bütün inisiyatif Bülent Arınç'la bir görüşme yapıyorlar, açıklamalarından bir tanesi İstanbul, Hatay, Ankara emniyet müdürleri görevden alınmalıdır çünkü saldırgan tutum içerisindeler diyorlar. Hepsi FETÖ'cü çıktı .Bunu görmek lazım. Kötü tabir ama at izi ile it izi birbirine karıştı diyorlar ya öyle bir noktada Gezi davası. Gezi davası önce çevre duyarlılığı sonra yaşam biçimine mücadeleye direnmeye başlıyor oradaki insanlar. Türkiye'de 80 ilde 15 milyondan fazla kişi sokaklara çıktılar ve barışçıl protestolar yaptılar. Gezi deyince son gece polisin müdahalesi ile ortaya çıkan görüntüler akla geliyor ama çok barışçıl bir sürecin son noktasıdır o''.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaklaşan ziyareti öncesinde görüşmenin birebir olduğuna dikkat çekerek, büyük bir heyetin olmayacağını söyledi.
NORMALLEŞME İÇİN GEZİ PARKI TUTUKLULARINDA BEKLENTİ NE?
“Hukuka, Anayasa’ya uyulmasını bekliyorum. Uluslararası anlaşmalara uyulmasını bekliyorum. Osman Kavala için AİHM, AYM kararları var. Can Atalay için AYM’nin çok net kararları var. Kanuna ve hukuka uyulursa, ki bazen çok vicdanları kanatan şeyler oldu. Hizbullah terör örgütünün domuz bağı yapan adamları kanun yararına bozmayla affedildiler. Bu kadar büyük hukuksuzluk için hiç beklememek lazım.''
31 MART SONRASI TÜRKİYE
Özel, 31 Mart seçimlerini kazanan CHP belediyelerinin bir sonraki seçime kadar olan süreçte önemli çalışmalar yaparak, hangi belediyelerin iyi hizmet verdiğinin tespit edilip proje havuzuna alınacağını böylelikle hangi hizmette hangi belediye iyiyse o projelerin yayılacağına dikkat çekti.
''Büyük bir yapı kurduk. Denetim, eğitim ve eş güdüm bu üçü çok önemli. Birincisi eş güdüm şu; iyi hizmetlerin yayılması. Örneğin, Kent lokantası çok önemli bir hizmet. Hangi belediye hangi hizmeti iyi yapıyorsa onu proje havuzuna koyuyoruz. Proje havuzundaki belediye başkanları ve ekibi inceleniyor, kendilerine uygun olanları üzerinde yeni çalışma gerektirmeden hazır olarak alıyorlar.
''SOKAK HAYVANLARININ SALDIRMA TEHLİKESİNİ GÖRMEZDEN GELEMEYİZ''
AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sokak hayvanlarını uyutmaya dair açıklamasına ilişkin soruyu yanıtlayan Özel, şöyle konuştu;
''Sorunu görmemek çözmemek demektir. Bugün Türkiye'de insanlar sabahleyin çocuklarını okula gönderirken, işe giderken, hastanede randevuya giderken sokak hayvanlarının saldırısıyla karşı karşıyalar. Bu tehlike yok diyemezsiniz. Bu tehlike en çok kırsalda, hayvan barınağının olmadığı yerlerde kısırlaştırmanın olmadığı yerlerde çok var. Ama 81 ilde her yerde var. Bu iş bazen sınıfsal ayrıma denk geliyor. Bazılarımız güvenlikli sitelerdeyiz, bazılarımızın çocuklarını servis kapısının önünden alıyor. Bazılarımızın arabası var, bazılarımız da istediğimiz saatte özel hastaneye gidebiliyoruz. Ama yoksullarımız, servise binemeyenler, toplu taşımayla gidenler daha çok tehlike altındalar. Kaynak: halktv.com.tr