TİGRİS HABER - OSB Yeşil Liste yaptığı yazılı açıklamada, amaç ve hedeflerini dile getirdi. “OSB’ye yeni bir vizyon belirleyeceğiz” sloganı ile yola çıkan Yeşil Liste, yönetimi almaları durumunda “ortak akıl platformu” kuracaklarını açıkladı. Elektrik altyapısını iyileştirme sözü veren Yeşil Liste açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız ve her platformda dile getirdiğimiz Model Fabrika projesini Diyarbakır’a kazandırmak için çabalarımıza devam edeceğiz. Teknik Tekstile geçiş için çalışmalar yapacağız. Tekstil sektörünün hız kazandığı bölgemizde Teknik Tekstile geçiş için Organize Sanayi Bölgesi olarak öncülük yapacağız. Katma değeri yüksek ve ihracat odalı ürünlerin üretilmesi için çalışmalar yürüteceğiz. İhracat ofisini sanayicilerimizin hizmetine açacağız. Kuracağımız ve çok dilli yayın yapan dijital bir platformla firmalarımızın yurt dışındaki pazar payına artırmak için çaba göstereceğiz. Bunun için en az 2 kişilik bir ihracat ekibi kuracağız. Dünya hızla dijitalleşmeye devam ediyor. Bizlerinde hem firma olarak hem de kurumlar olarak bu sürece çok hızlı entegre olmamız gerekiyor. Bu kapsamda OSB’mizde sunulan tüm hizmetleri aynı platforma taşımayı ve dijital bir OSB hayata geçirmeyi kendimize önemli bir görev olarak addediyoruz. Sanayicilerimize avantajlı hizmet verebilecek ve OSB sınırları içerisinde yer alacak bir akaryakıt istasyonu kuracağız.”
Ağaçlandırma ve URGE projesi
Yeşil Liste’den aday olan iş insanları, daha yeşil bir OSB sözü de verdi. Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Projelerine(URGE) devam edeceklerini kaydeden Yeşil Liste’nin diğer vaatleri şöyle: “Organize Sanayi Bölgemizde bilgi odaklı çalışmayı teşvik edeceğiz. Üniversitelerde üretilen bilginin fabrikalarda karşılık bulması için projeler geliştireceğiz. Nitelikli staj programlarından, teknik ve beşeri bilimlerde danışmanlık hizmetine kadar birçok konuda üniversite ile işbirliği yapacağız. Üniversitemiz köklü bir geçmişe sahiptir. Geçmişten gelen bu bilgi birikimini işbirliği yaparak OSB’mizde bir Meslek Yüksekokulu kurarak taçlandırmak için yoğun bir çalışma yürüteceğiz. OSB’mizde ihtiyaç duyduğumuz nitelikli personel ihtiyacını böyle bir proje ile önemli oranda hafifleteceğimize inanıyoruz.”
1991 yılında kurulan Diyarbakır OSB, 1996’da ise 100 hektarlık alanda altyapı inşaatına başlanmıştır. 4 etaptan oluşan OSB’de 387 firma faaliyet gösteriyor. (Haber Merkezi)