ÖDP'li Taş: Kobanê'de insanlık için bir direniş var

ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş, Kobanê-Suruç sınırında bulunan direniş çadırını ziyaret etti. Sınırdaki son durumu HDP'li milletvekillerinden dinleyen Taş, "Burada insanlık için bir direniş var

Kobanê sınırının sıfır noktasında bulunan Suruç'un Edmanik köyünde kurulan direniş çadırına ziyaretler sürüyor. Direniş çadırını ziyaret eden ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş, sınır hattında yaşanan gelişmeleri HDP'li milletvekillerinden dinledi. HDP'li milletvekilleri Aysal Tuğluk, İbrahim Ayhan, İbrahim Binici, Hüsamettin Zenderlioğlu ve DBP Eş Başkanı Kamuran Yüksek'in de yer aldığı görüşmede sınırdaki son durumla ilgili bilgi veren Şırnak Millletvekili Faysal Sarıyıldız, "Ne pahasına olursa olsun buradan ayrılmayacağız. Müdahale olsa da, ateş edilse de buradan gitmeyeceğiz. Kobanê katliamına sessiz kalmayacağız" şeklinde konuştu.


'IŞÎD çeteleri asla kazanamazlar'

Direniş Çadır'ı ziyaretinden sonra ajansımıza konuşan ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş "Eğer IŞÎD çeteleri burada yenilirlerse herkes açısından çocuklarımız, kadınlarımız insanlık açısından oldukça önemli kazanımlar yaratacaktır. O yüzden burada insanlığın kazanmasına yönelik bir direniş var. Bizler de ne yapabiliriz çerçevesinde buraya geldik sayın milletvekillerimizle Demokratik Toplum Kongresi, DBP'den arkadaşlarla görüşerek ne yapabiliriz, ne türden katkılarımız olabilir noktasında görüşmelerimiz oldu. İnsanlık adına geliştirilen direnişe insanlık adına sahip çıkmanın yollarını çoğaltmamız gerektiğini düşünüyorum" dedi.

'Rehineler takas karşılığında bırakıldı'

IŞİD ile Türkiye arasındaki ilişkiye de değinen Taş, AKP'nin IŞİD'e "bizim çocuklar" muamelesi yaptığını ifade etti. Taş şunları kaydetti: "Kamuoyuna tersine görüntüler vermeye çalışsa da esasında biliyoruz ki AKP IŞİD'e 'bizim çocuklar' muamelesi yapıyor. El altından IŞİD'in önünü açan politikaları baştan beri izliyor. Türkiye toprakları hem lojistik hem de politik olarak bu güçlere açılmış vaziyette. IŞİD'i yaratan güçler belli. Nasıl Taliban'ı yaratıp Afganistan'ı düzenlemeye çalıştılarsa nasıl El Kaide'yi yaratıp Saddam'ı gerekçelendirip Irak'ta milyonlarca insanı katledip Irak'ı bu hale getirdilerse şimdi de bölgeyi yeniden dizayn etmek yeni bir Amerikan müdahalesinin önünü açmak için yarattıkları bu IŞİD'i gerekçelendirerek bölgeyi yeniden yapılandırmak istiyorlar. 49 rehine bırakıldı. Aldığımız haberlere göre bunun karşılığında görebildiğimiz kadarıyla hükümet elindeki IŞİD tutuklularını iade etmiş bulunuyor. Takas süreci var burada. 49 rehine karşılığında aynı zamanda Kobanê'ye saldırı yürütme konusunda IŞİD cesaretlendirildi, IŞİD'e dokunulmayacağı vaat edildi."

'İnsanlık onları kuşatıyor'

Amacın tampon bölge oluşturmak olduğunun altını çizen Taş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Aslında bu kargaşanın içinde göç ve IŞİD saldırılarını gerekçe göstererek aynı zamanda bir tampon bölge ile daha kalıcı bir stratejinin uygulanmasına geçiş gibi bir takım politikalara da yaslanıyor. Yakın mesafedeyiz sınırların sınıfların sömürün olmadığı özgürlük içinde herkesin kendi inancı kültürünü birbirine dayatmadığı bir ülke kurmak hayal değil. Rojava işte bunu başarıyor. Bunun için de karanlık güçler bu aydınlık yere saldırıyorlar. Çünkü bu aydınlık yer onlar için kötü bir örnek oluyor. Burayı bastırıp Ortadoğu'nun aydınlanmasını boğmak istiyorlar. Bizim gözlemimiz budur. Aydınlık için insanlık için hepimizin direnen insanların her düzeyde yanında olduğumuzu göstermek istiyoruz. Buradaki insanlar korkmuyoruz sizden daha güçlü bir maneviyatımız var diyerek cevap veriyor. Bu savaş kazanılmış görünüyor. Zor durumda olan IŞİD'çiler. Kendileri Kobanê'yi kuşattı ama insanlık onları kuşatıyor."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri