Narin Güran ölü bulundu

Diyarbakır'ın Bağlar İlçesinde 19 gündür kayıp olan Narin Köyün kuzeyinde derenin içine torbayla atılmış halde bulundu.

TİGRİS HABER - Evinden Kur’an kursuna gitmek için çıkan ve bir daha haber alınamayan Minik Narin 2 haftayı aşkın bir süredir büyük bir ekip çalışmasıyla aranıyordu.

Gelen son bilgilere göre ise köye giriş çıkışlar da yasaklandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Narin Güran’ın cansız bedeninin bulunduğunu X hesabından duyurdu. Yerlikaya X hesabında, “Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni Jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu.

Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Başımız sağolsun.” ifadelerine yer verdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Serra Bucak X hesabından Diyarbakır'da 18 gündür kayıp olan ve 19'uncu günde cansız bedeni bulunan Narin Güran hakkında açıklamada bulundu.

Serra Bucak: "Davanın Takipçisi olacağız"

X sosyal medya hesanında yaptığı açıklama: "Ne yazık ki 19 gün süren aramaların sonundaNarin’i sağ salim bulamadık. Çok üzgünüm! Çocukları koruyamadığımız ve ailelerine gerekli bilinç ve farkındalığı veremediğimiz bu sistem ve anlayış içerisinde büyüyemeden elimizden kopup giden çocuklar var ve ne yazık ki o çocukların göz ardı edilen yaşam hakları var!
Sorumluların en ağır şekilde yargılanmaları ve adaletin sağlanması gerekiyor. Yerel yönetimler, çocuk hak örgütleri ve kadın örgütleri ile beraber bu davanın takipçisi olacağız." ifadelerine yer verildi

Diyarbakır CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Sosyal Medya Hesabından,

"Lanet olsun bu ölümü gerçekleştirenlere...

Bu suç, #Narin'in bedeninde, hepimize karşı işlenmiştir.

Bilinsin ki; Diyarbakır Barosu ve kentteki sivil toplum kurumlarıyla birlikte bütün sorumluların ortaya çıkartılması, cezalandırılması için en etkin biçimde bunun takipçisi olacağız.

Hepimizin başı sağ olsun... Mekanın cennet olsun #Narin ...

(Bunca geniş kapsamlı arama tarama çalışmalarına, yüzlerce güvenlik görevlisinin mesaisine, gelişmiş teknik cihazların kullanımına rağmen Narin'in 19 gün sonra evinin sadece 3 kilometre ötesinde bulunmuş olması da, bu görevi yapanlar bakımından düşündürücüdür.)
#NarinGüran" açıklamalarında bulundu

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri