Müteahhitler iş bırakmaya hazırlanıyor

Diyarbakır İnşaat Müteahhitleri Derneği (DİMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Elaldı, kamuda müteahhitlik yapan sektör temsilcilerinin zor durumda olduğunu belirterek, taahhüt işi yapan firmalara kayıtsız şartsız Tasfiye Hakkı tanınmasını” istedi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır İnşaat Müteahhitleri Derneği (DİMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Elaldı, iki ay önce kurulan derneğin, inşaat sektöründeki, kamu müteahhitleri ve yap-sat müteahhitlerini aynı çatı altında topladığını söyledi. Üye sayılarının 200’ü geçtiğini belirten Elaldı, üyelerinin 100 bin kişiye istihdam sağladığını söyledi.

‘Tasfiye Hakkı’ istiyorlar

Aziz Elaldı, inşaat sektöründe kullanılan malzemelerin zamlandığına dikkat çekerek şunları söyledi: “Kamu müteahhitlerinin içinde bulunduğu ekonomik krizin aşılması için tasfiye hakkının koşulsuz, şartsız gelmesi gerekiyor. Demir, çimento ve inşaat sektöründe kullanılan birçok malzeme inanılmaz zamlandı. Çünkü inşaatlarını sezon açılmasına rağmen devam ettirebilecek durumda değiller. Tasfiye Hakkı dışında da herhangi bir alternatif çözüm, sektörü kurtarmayacaktır. Bu hak gelmezse zaten sektörde çok ciddi anlamda iflaslar yaşanacaktır. Şu an bütün gündemimiz bu konulardır. Artık fiyat sektöründe de sürekli kontrolsüz bir zam furyası yaşanıyor. Doğalgaz ve elektriğe gelen zamların çok daha üstünde serbest piyasadan kaynaklı esnafın yaptığı aşırı zamlar var. Bunların kontrol altına alınması gerekiyor.”

İş bırakma eylemi gündemde

Yap-Sat sektörünün de zor durumda olduğunu belirten Elaldı, “İmar alanlarının açılması, emsallerin düzeltilmesi, DEDAŞ ile elektrik problemleri, belediyede muhataplık, imarda muhataplık problemleri var. Bunların çözümü için biz de artık kurumsal olarak muhataplarıyla görüşeceğiz” dedi. Hükümet yetkilileri ile görüşmelerinin devam ettiğini belirten Elaldı, “Çok kısa zaman içinde bir araya gelip gerekirse iş bırakma tarzında bir tavra bile gireceğiz. Çünkü çok ciddi sıkıntılar yaşayabileceğimiz bir sürece girdik” diye konuştu. (Kaynak: Abori)

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri