Mısır piramitlerinin gizemi ve Nil Nehri'nin "kayıp kolu"

Mısır'da 4 bin yıl önce inşa edilen ve gizemli yapılar olarak tarihe geçen piramitlerin, Nil Nehri'nin "kayıp kolu" sayesinde yapılmış olabileceğine dair bulgulara ulaşıldı.

TİGRİS HABER - Nature dergisinde yayımlanan araştırmada, Mısır'ın başkenti Kahire'nin güney batısında bulunan ünlü Giza piramitleri dahil 31 gizemli yapının inşasında Nil Nehri'nin "kayıp kolunun" büyük rol oynamış olabileceği belirtildi.

ABD Kuzey Carolina Wilmington Üniversitesinin yürüttüğü çalışmada, nehrin Arapçada piramit anlamına gelen Ahramat adı verilen kolunun, piramitleri çevreleyen alanda bulunduğu ifade edildi.

Araştırmacılardan EmanGhoneim, piramitlerin büyük gizemine ulaşmış olabileceklerini düşündüklerini, inşaat sırasında kullanılan malzemelerin su yoluyla taşındığını bildiklerini ancak bu kanalın tam olarak nerede olduğunu ve boyutunu bulamadıklarını ifade etti.

Uydu, radar, toprak ve coğrafi kayıtların detaylı incelemesinin ardından binlerce yıl önceki kum fırtınaları sonucu yok olan bir nehir koluna ulaştıklarını aktaran Ghoneim, söz konusu su yolunun 4 bin 700-3 bin 700 yıl önce inşa edilmiş Giza piramitleri dahil 31 yapının hemen sınırında bulunduğunu belirtti.

Bu arada, isimlerini dönemin krallarından alan Giza piramitleri, en büyüğü Keops (Kral Khufu), ortanca piramit Kefren (Kral Khafre) ve küçük piramit Mikerinos (Kral Mnkaure) olmak üzere baba, oğul ve torun mezarı olarak ayakta durmaya devam ediyor.

Dünyanın yedi harikasından biri olarak ifade edilen Keops piramidinin de bulunduğu bölge her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor. (AA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri