MHD Diyarbakır Şubesi yeni yönetimini belirledi

Mezopotamya Hukukçular Derneği (MHD) Diyarbakır Şubesi, gerçekleştirdiği ilk genel kurul toplantısı ile yeni yönetimini belirledi.

Mezopotamya Hukukçular Derneği (MHD) Diyarbakır Şubesi, 1. Olağan Genel Kurulu'nu Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Burhan Karadeniz Cep Sineması Salonu'nda gerçekleştirdi. Kurula, MHD Eş Genel Başkanı Gülşen Özbek, dernek yöneticileri ve çok sayıda avukat katıldı. Divan üyelerinin belirlenmesinin ardından saygı duruşu ile başlayan kurulda şube yöneticisi Berdan Acun, yaptığı açılış konuşmasında, MHD'nin kuruluş aşamasından bugüne yaklaşık bir yıl gibi kısa bir sürenin geçmesine rağmen derneğin birçok ilde örgütlenme faaliyetlerine başladığını ve bu kapsamda Diyarbakır Şubesi'nin 8 Nisan'da kurulduğunu söyledi.

Cumhuriyet tarihi boyunca baskıcı, asimilasyoncu, imha ve inkar politikalarına dayalı, tekçi bir ulus anlayışıyla tesis edilmeye çalışılan mevcut siyasal ve hukuksal sistemin çürüdüğünü belirten Acun, "Bu nedenle çözüm süreciyle beraber daha da somutlaşan ve çözüm tarafları arasında tartışılmaya başlanan, devletin idari ve siyasal yapısında yeni bir demokratik yapılanma ihtiyacı, kendini iyice hissetmiştir" dedi.

Acun'un ardından konuşan MHD Eş Genel Başkanı Gülşen Özbek de yeni belirlenecek olan yönetime başarılar dileyerek, derneğin bu aşamaya gelişinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından faaliyet raporu okunarak, seçimlere gidildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde Meral Atasoy, Berdan Acun, Seda Tanrıkulu, Yakup Demir, Şilan Çelik, Emrullah Engin Akyürekli, Zeynep Işık, Serhat Karaşin, Semra Balyan, Mehmet Öner ve Çiğdem Ertek yeni yönetime seçildi.

Yönetime seçilen isimlerin önümüzdeki günlerde gerçekleştireceği toplantının ardından derneğin yeni eş başkanları belirlenecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri