Merkez Bankası Eylül ayı Faiz kararını açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) eylül ayı faiz kararını açıkladı. Beklentilere paralel olarak, Merkez Bankası politika faizini %50 seviyesinde sabit tuttu.

TİGRİS HABER - Faiz kararı sonrası yapılan açıklamada, enflasyona dair göstergelerin Ağustos ayında önemli bir değişiklik göstermediği, yurt içi talebin ise yavaşlamaya devam ederek enflasyonist baskıları azalttığı belirtildi. Özellikle temel mal enflasyonunun düşük seyrini sürdürdüğü, ancak hizmet enflasyonunda iyileşmenin yılın son çeyreğinde beklendiği vurgulandı.

Sıkı Para Politikası Mesajı

Merkez Bankası, politika faizini sabit tutarken, enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışlarının dezenflasyon süreci açısından risk teşkil etmeye devam ettiğine dikkat çekti. Sıkı para politikası duruşunun devam edeceği ve enflasyonun kalıcı bir şekilde düşüş eğilimine girmesi hedefleniyor.

Merkez Bankası ayrıca, enflasyonda belirgin bir bozulma olması durumunda para politikası araçlarının etkili bir şekilde kullanılacağını açıkladı.

İhtiyatlı Duruş ve İhtimaller

Kredi ve mevduat piyasalarında beklenmedik gelişmeler yaşanması halinde, parasal aktarım mekanizmasının ek makroihtiyati adımlarla destekleneceği de ifade edildi. Merkez Bankası, likidite koşullarını yakından izlemeye devam ederek, sterilizasyon araçlarının etkili bir şekilde kullanılacağını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri