MEB’den ‘Ders kitabı’ genelgesi

Milli Eğitim Bakanlığı, özel okullarda devletin dağıttığı ders kitaplarının okutulmadığını tespit etti. Bazı okulların ücretsiz kitapları öğrencilere dağıtmadığı veya hurda kağıt olarak elden çıkardığı iddiaları üzerine inceleme başlattı.

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

TİGRİS HABER - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Fethullah Güner imzasıyla, 81 il valiliğine "Özel okullarda ders kitaplarının okutulması" konulu genelge gönderildi. Genelgede, MEB'e bağlı özel okullardaki eğitim-öğretim faaliyetlerinin Talim ve Terbiye Kurulu’nca onaylı öğretim programları ve haftalık ders çizelgeleri doğrultusunda yürütüldüğü hatırlatıldı.

ÖZEL OKULLARDA DERS KİTAPLARI OKUTULMUYOR!

Bakanlık, özel okullara da dağıtılan ders kitaplarının depolarda bekletildiği veya okutulmadığı yönünde tespitler bulunduğunu belirtti. Özel okullarda eğitim gören velilerin, kitap ve kırtasiye ücretlerinin yüksek mali yükü altında kalmasının yanı sıra fahiş fiyatlarla satış yapan yayıncıların kâr elde etmelerine tepkili olduğu ifade edildi.

EN DÜŞÜK DERS KİTABI 20 BİN TL’DEN BAŞLIYOR

Ayrıca, özel okullarda en düşük ders kitaplarının fiyatlarının 20 bin lira seviyesinden başladığı belirtildi. Velilerin özel yayınevi kitaplarına mahkûm edildiği ve Bakanlığın gerekli önlemleri almadığına dikkat çekildi. Genelgede, "Bakanlığımızca dağıtımı yapılan ders kitapları dışında ilgili sınıf düzeylerinde Bakanlığımızca onaylanmış ders kitabı bulunmadığından, tüm okullarda ders kitabı olarak sadece Bakanlığımızca Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne uygun olarak hazırlanan ders kitapları okutulabilecektir" denildi.

Bakanlık, özel okullarda dağıtılan ders kitaplarının okutulup okutulmadığı konusunda gerekli takibin yapılmasını ve bu kitapları okutmayacak özel okullar hakkında inceleme başlatılmasını talep etti.

"İLAVE ÜCRET ALDIĞI BELİRLENE OKULLARLA İLGİLİ İNCELEME YAPILACAK"

MEB'in, özel okullara gönderdiği yazıda ayrıca, özel okulların eğitim ve diğer ücretleri her yıl mayıs sonuna kadar ilan ederek Bakanlığın ilgili veri tabanına kaydettiği ve kamuoyuna duyurduğu hatırlatılarak bunların üzerinde ilave ücret aldığı tespit edilenlerle ilgili de gerekli incelemelerin yürütüleceği ifade edildi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Eğitim Haberleri