Madeni 5 TL Geliyor...İşte piyasaya çıkış tarihi

Beklenen haber sonunda geldi! 5 TL değerindeki madeni paralar, Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğin ardından Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nün hızlı çalışmaları sayesinde basım aşamasını tamamladı.

TİGRİS HABER - Bir süredir çıkması beklenen madeni 5 TL hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı. Cumhuriyetin 100. yılı anısına basılan madeni 5 TL'ler, basım işlemlerini tamamladı ve yakında halkın kullanımına sunulacak.

Madeni 5 TL'nin tasarımı da açıklandı. Paranın dış halkasında 8 köşeli Selçuklu yıldızı motifi bulunuyor. Halka ile göbeğin birleşim noktasında ay yıldız yer alırken, orta bölümde Türkiye Yüzyılı logosu dikkat çekiyor. Arka yüzünde ise Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün rölyefi ve çevresinde Türkiye Cumhuriyeti logosu yer alıyor.

450 MİLYON ADET BASILACAK

Hürriyet gazetesinden Osman Yenilmez'in haberine göre, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, ilk etapta 450 milyon adet madeni 5 TL basmayı planlıyor. Bu miktar, geçtiğimiz yıl basılan 100. yıl logosu içeren hatıra parasının basım miktarından 4,5 kat daha fazla.

BASIM TARİHİ NE ZAMAN?

Madeni 5 TL'ler, bayramdan sonraki hafta içerisinde Merkez Bankası şubeleri aracılığıyla piyasaya sürülecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri