Lübnan'da 24 saat arayla ikinci saldırı: 3 ölü

Lübnan'da dün çağrı cihazlarının infilak etmesinin ardından bugün de el telsizleri patladı. Saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Lübnan 24 saat arayla ikinci patlamayla sarsıldı. Edinilen bilgilere göre; dün Hizbullah'a ait çağrı cihazlarının infilak ettirilmesiyle 12 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından bugün de el telsizlerinin patlamasının ardında 3 kişi öldü, 100'ü aşkın insan yaralandı.

Hizbullah ve Lübnan hükümeti saldırılardan İsrail'i sorumlu tutmuştu, İsrail cephesinden de olayla ilgili açıklama yapmamıştı. Hizbullah geçtiğimiz aylarda İsrail'in siber saldırılarına karşılık cep telefonu, bilgisayar gibi kolay sızılabilir elektronik cihazları devre dışı bırakıp çağrı cihazları ve telsizlerle iletişim kuracaklarını açıklamıştı. Bugün patlatılan el telsizleri ve dün patlatılan çağrı cihazlarının yaklaşık 5-6 ay önce satın alındığı öğrenildi.

İddialara göre, İsrail'in Hizbullah'ın satın aldığı bu çağrı cihazları ve el telsizlerine düzenek yerleştirilmiş olabileceği ifade ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri