Kürtler biat etmeyecek

Iğdır’da konuşan TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, Kürtlerin Erdoğan'a biat etmeyeceğini söyledi.

Iğdır’da DBP ve HDP İl örgütleri tarafından verilen iftar yemeğine DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, TBMM Meclis Başkan Başkan vekili ve HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, HDP Iğdır Milletvekili M.Emin Adıyaman, Belediye eş başkanları Murat Yikit, Şaziye Önder DBP ve HDP yöneticileri ve aileler katıldı.

Burada konuşan Pervin Buldan, Kürtlerin yüzyıllardır çektiği acılara rağmen haklılıklarından kaynaklı kazandıklarını belirterek, siyasi gelişmelere dikkat çekti. Ailelere, "Sizler her biriniz yüreğinizdeki acıları, ödediğiniz bedelleri ve döktüğünüz gözyaşlarını hepsini buraya getirdiniz" sözleriyle seslenen Buldan, "Yaşadığınız acılar ve duygular ortak. Bundan sonraki süreçte el ele vererek omuz omuza yürüyerek üzerimizdeki baskıyı, şiddeti ve katliam politikasını boşa çıkaracağız" dedi. Kürtlerin Erdoğan’a boyun eğmeyeceklerine işaret eden Buldan şöyle konuştu:

'Kürtler boyun eğmeyecek'

"Sur’dan Cizre’den Silopi’den Nusaybin’den Gever’den, Şırnak’tan aramıza yeni değer aileleri katılıyor. Yüzyıllardır Kürt halkı aynı zamanda demokrasi güçleri ve muhalif güçler ülkeyi yönetenler tarafından hep ezildiler ve mağdur edildiler. Ama hiçbir zaman ülkeyi yönetenler karşısında diz çökmediler, boyun eğmediler ve biat etmediler. Bugün bu süreçte de bize bu mağduriyeti yaşatmaya çalışan, katliamlarla evlatlarınızı sizden ayırmaya çalışanlar ve evlerinizi, iş yerlerinizi yakıp yıkanlar şunu çok iyi bilmelidir; Kürtler Erdoğan karşısında da diz çökmeyecek, boyun eğmeyecek ve biat etmeyecektir."

‘Evlatlarını kaybedenler savaşı da barışı da biliyor'

DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ise barışın da savaşın ne olduğunu en çok bu uğurda evlatlarını veren aileler tarafından bilindiğine dikkat çekerek, "Buradaki aileleri konuştursanız barış derler. Artık savaş sona ersin derler. Çünkü buradaki aileler çocuklarını verdiler, en değerli varlıklarını verdiler. Bize düşen görev ise halkımızın onurlu geleceği için ve özgür yaşaması için mücadele etmemizdir" şeklinde konuştu. Tuncel, bunun için çıkan engellerin ve yapılan saldırıların aşılacağına işaret ederek, "AKP faşizmi karşısında direnenlere selam olsun” dedi.

‘Burada sadece soframızı değil zamanda gelecek umudu ve barış umudunu paylaştık’

Tuncel, aileler ile sadece iftar sofrasını değil aynı zamanda gelecek ve barış umudunu paylaştıklarını belirterek, "Buradan bu değerli ailelerin ellerinden öpüyorum. İyi ki varsınız. Bir daha gençlerimiz ölmesin diye bir daha gençlerimizin tabutu taşımayalım diye yeni yaşamı inşa etmek için gelecek umudumuzu ve barış umudumuzu paylaşıyoruz" dedi.

Ayrıca siyasi gelişmelere ve AKP'nin saldırılarına da işaret eden Tuncel, vekillerin meclisten atılma girişimi, belediyelere el koyma arayışları ve Kürtlere karşı yürütülen savaşa rağmen AKP'nin yenileceğini belirtti. Tuncel, Erdoğan ve AKP'yi işaret ederek, "biz ona diyoruzki senin bu politikalarına karşı faşizmi yeneceğiz" dedi. "Kürt halkının kendi kaderini tayin etmek konusunda önemli bir dönemeçteyiz. Biz kazanmaya çok yakınız" diyen Tuncel, bunun için de dayanışma ve ortaklaşmanın büyütülmesi gerektiğine işaret etti.(DİHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri