Kredi Kartı Sahiplerine Kötü Haber: Limit Düşürenler, Geri Yükseltemiyor!

AKP tarafından Meclis’e sunulan ve 'Savunma Sanayii Katkı Payı' adı altında kredi kartı limitleri 100 bin liranın üzerinde olan kullanıcılardan 750 TL kesinti yapılmasını öngören düzenleme, kamuoyundaki tepkilerin ardından geri çekildi.

TİGRİS HABER - Ancak bu süreçte, kesinti bedelinden etkilenmemek için kredi kartı limitini düşüren kullanıcılar beklenmedik bir sürprizle karşılaştı.

Düzenlemenin geri çekilmesinin ardından, kredi kartı limitini düşüren binlerce kullanıcı, eski limitlerine geri dönmek için bankalarla iletişime geçti. Ancak, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından gönderilen yeni talimatlar sonucu bankalar, birçok müşterinin eski kredi kartı limitini onaylamadı.

Başvurular Reddedildi!

Limitlerini artırmak isteyen müşteriler, bankalarına yaptıkları başvuruların ardından, "Mevcut değerlendirmeler sonucunda limit artırım başvurunuz kabul edilememektedir" mesajıyla karşılaştılar. Bu durum, kredi kartı limitini düşüren kullanıcılar için büyük bir hayal kırıklığına neden oldu ve bankacılık sektöründe yeni bir krizin kapılarını araladı.

Sonuç olarak, kredi kartı limitini düşürenlerin eski limitlerine dönmeleri artık mümkün görünmüyor. Kredi kartı sahiplerinin bu süreçte dikkatli olması ve değişen durumları göz önünde bulundurması önemli. (AA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri