Petrol, tekstil, çelik ve eczacılık gibi sanayinin birçok alanında olduğu gibi hastaneler, okullar, süpermarketler gibi sayısız kamu alanında kullanılmaya başlayan kojenerasyon, ısı ve elektrik üretimini bir araya getirerek enerji kapasitesini artırırken faturaları ciddi oranda aşağı çekiyor.
Kojenerasyon, fosil yakıtların neden olduğu sea gazlarının ve diğer zehirli atıkların atmosfere ve çevreye salınmasını azaltarak, küresel ısınmada ve ekosistemin korunmasında insanlığa yardımcı oluyor.
Geleneksel enerji üretim şekillerine kıyasla, ısı ve elektriğin beraber üretildiği ve aktarım yapıldığı türbin ve sistemler kullanan kojenerasyon, ortaya çıkan CO2 miktarını yüzde 50'ye varan oranlarda azaltıyor. Üretim esnasında, fosil yakıtlara kıyasla elektrik üretmek için harcanan enerji miktarı yüzde 30-40 daha az olarak beliriyor.
Kojenerasyon ile enerji üretimi, küresel ısınmaya neden olan karbonsioksitin yanı sıra metan ve nikro oksit salınım oranını da düşürüyor. Dahası, asit yağmurlarına neden olan azot ve kükürt oksit oranını da azaltıyor.
Havadaki tehlikeli partüküllerin azalması, özellikle gelişmekte olan ülkelerin boğuştuğu hava kirliliğin önlenmesi ve kamu sağlığının gelişmesi adına da fayda sağlıyor.