Koca hastanede Nefrolog yok!

Günde yaklaşık 5 bin kişiye hizmet veren DÜ’de ‘Nefrolog’ krizi, bir vatandaşın haber merkezimizi aramasıyla ortaya çıktı.

Sağlıkta Türkiye’nin Ortadoğu’ya açılan kapısı olma iddiasındaki Dicle Üniversitesi’ne bağlı Çocuk Hastanesi’nde Çocuk Nefroloji doktoru olmaması vatandaşları mağdur ediyor. Başhekim Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu, sorunun çözümü için Sağlık Bakanlığı’na birçok kez talepte bulunmalarına rağmen bugüne kadar sonuç alamadıklarını söyledi. Kadiroğlu,”Vatandaşlarımız sitem etmekte haklı ancak şunu bilsinler ki sorun bizden kaynaklanmıyor, biz de en az onlar kadar çözülmesini istiyoruz” dedi.

DÜ’de nefroloğun olmaması şaşırtıyor

Doğu ve Güneydoğu’nun en büyük hastane kampusu konumunda olan, kendisini sağlıkta Türkiye’nin Ortadoğu’ya açılan kapısı olarak ifade eden ve birçok komşu ülkeden hastanın geldiği Dicle Üniversitesi bünyesindeki Çocuk Hastalıkları Hastanesi bazı branşlarda yaşanan doktor açıklarıyla gündemde. Sorunun yaşandığı branşlardan biri de Nefroloji. Çocuk Nefrolog olmadığı için hastaneye gelen vatandaşlar bekledikleri tedavi ve hizmeti alamadan başka hastanelere gitmek zorunda kalıyor. Yoğunluktan dolayı şehirdeki diğer hastanelerde görev yapan Nefroloji bölümleri de yetersiz kalınca çevre şehirlerdeki hastanelere gitmek zorunda kalan vatandaşlar, bu duruma tepkili.

‘Bu tablo bize yakışmıyor, bunun farkındayız’

Dicle Üniversitesi Hastaneleri’nden ise vatandaşların sitemini haklı gören ve aynı zamanda Sağlık Bakanlığı’na sitem eden bir açıklama geldi. Baş Hekim Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu,”Vatandaşların talebi ve sitemi son derece haklı sebeplere dayanmaktadır. Bize de aynı şikayetler geliyor. 3500-4000 hastaya hizmet veren bir hastane kampusu bu tür basit sorunlarla gündeme gelmemeli, bu bizim de hoşumuza gitmiyor. Bölgeye hizmet veren ve ülkenin sağlıkta Ortadoğu’ya açılan kapısı olan hastanemizde maalesef çocuk bölümlerinde doktor sorunu yaşanıyor. Sadece Nefroloji değil, çocuk nöroloji ve gastroloji bölümlerinde de doktor sıkıntımız var. Malum ihraç ve açığa almalar nedeniyle oluşan doktor açığını doldurmak için Sağlık Bakanlığı nezdinde girişimlerimiz oldu. Ancak bugüne kadar sonuç alamadık” dedi.

‘Rektör bey Bakanlıkla görüştü, sonuç bekliyoruz’

Bakanlığın üniversite hastanelerine doktor ataması yapma konusunda katı tutum sergilediğini belirten Kadiroğlu,”Devlet ve araştırma hastanelerine kadro verme konusunda cömert davranan bakanlık, üniversite hastanelerine doktor kadrosu konusunda defansif ve katı bir tutum sergiliyor. Bu da mağduriyet yaratıyor. Bunu çözmek için çok çabalıyoruz. Vatandaşlarımız şundan emin olsun ki biz de en az onlar kadar bunun çözülmesini istiyoruz ve gayret ediyoruz. Ancak atamalar bakanlığın elinde. Geçen yıl geçici çözüm olarak şehrimizdeki devlet ve araştırma hastanelerinden geçici görevlendirme ile birkaç ay doktor getirterek sorunu geçici olarak çözdük ama onlar da süre bitince eski yerlerine dönmek zorunda kaldı. Son olarak rektörümüz sayın Prof. Dr. Talip Gül, bu hafta çocuk hastanemizde iki Nefrolog görevlendirilmesi için bakanlıkla bizzat görüşmeler yaptı. Olumlu sonuç bekliyoruz. Sorun çözülürse bizler de rahat nefes almış oluruz” dedi.

Dilek Akın/Saffet Azbay

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Toplum-yaşam Haberleri