Kobanê sınırı asker ve polis ablukasında

Rojava devriminin ikinci yıldönümü nedeniyle Kobanê sınırında gerçekleşecek olan yürüyüş öncesi Suruç'un Alizeran köyünün sınır hattı, yüzlerce asker, polis ve zırhlı araçlarla ablukaya alındı.

URFA- Rojava devriminin ikinci yıldönümü nedeniyle Kobanê sınırında gerçekleşecek olan yürüyüş öncesi Suruç'un Alizeran köyünün sınır hattı, yüzlerce asker, polis ve zırhlı araçlarla ablukaya alındı.


Urfa'nın Birecik ilçesi Ziyaret (Zaret) ile Çiçekalan (Zehri) köyleri arasındaki tepede başlatılan "Kobanê Kantonu ile dayanışma" çadır nöbeti 11'inci gününe girerken, Akçakale ilçesinin Xirbê Berena köyünde 5 gün tutulan nöbet eylemi dün Suruç'un Çengelli (Alizeran) köyüne taşındı. 19 Temmuz Rojava devriminin yıldönümünde 2 noktada yoğunlaşan çadır nöbetleri, Alizeran köyündeki direniş nöbeti Van, Hakkari, Muş, Bitlis, Mersin, Adana, Şırnak, İstanbul, Batman, Mardin, Diyarbakır'dan gelen binlerce yurttaşın katılımıyla doruk noktasına ulaştı. Çevre illerden gelen yurttaşların akışı devam ederken, alanın girişinde inen yurttaşlar alana "Bijî berxwedana YPG" ve "Bijî serok Apo" sloganları ile yürüyüş gerçekleştiriyor. Kobanê kentinin hemen karşısındaki insanları karşılamak için yüzlerce Rojavalı yurttaşta sınırdaki demir yolunun kenarına geldi.

Alanda büyük coşku ile kutlamalar devam ederken, yüzlerce asker ve polis de, sınır hattı boyunca tank, askeri zırhlı araçlar ve TOMA gibi zırhlı araçlar ile sınırı ablukaya aldı. Alizeran'da Rojava ve PKK Lideri Abdullah Öcalan lehine sloganlar atılırken, halkın sınırı aşacağı yürüyüş için de geri sayım başladı.(Diha)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri