Gün geçtikçe telefon hastalığı ve sosyal medya bağımlılığı yediden, yetmişe artmaktadır. Birçok kişide bu hastalık ileri safa da görülebilmektedir. Bu da beraberinde ciddi sorunları doğururken, toplumda kapanmayan yaralara neden oluyor.
Çocuklarımız ağladığında onları susturmak için lütfen cep telefonu vermeyelim. Onları oyun oynamaya teşvik etmeyin. Unutmayın ki çocuk beyni gelişim aşamasındadır. Siz onlara cep telefonu vererek, oyun oynamasına ve o anda susmasına tek seyirci kalmıyorsunuz. Aynı zamanda çocuğunuzun telefon ve oyunlarla beyinlerinin yıkanmasına da seyirci kalıyorsunuz. Farkında olmadan çocuğunuzu teknoloji ile yavaş yavaş zehirliyorsunuz. Bu zehir zamanla onların birçok organını işlevsiz hale getiriyor."
Geçen aylarda Diyarbakır'da bir ilkokulda yapılan göz taramasında 30 kişilik bir sınıfta 28 öğrencinin gözünde problem olduğu tespit edildi. Bunun temel neden ise çocukların kullandıkları cep telefonlarıdır.
Çocuklarınız sizden telefon istediğin de onlara telefon yerine kitap verip, okumayı aşılatın. Kitap okumak çocuklara ilaçtır hem gözlerine hem de gelişmekte olan zihinlerine iyi gelir.
Büyükler olarak bizlerde okumalıyız. Bizler okurken, çocuklarımızı da okumaya teşvik etmeliyiz."
Çocuklarınız telefonda zaman geçirdikçe körleşen bir beyini de büyütüyorlar. Körleşen beyin; kendini ifade etmekte zorluk çeker. Kendini ifade edemeyen çocuklar ise şiddette başvurur, agresifleşir vs.
Çocuklarınızın ileticim kanallarının açık olması, çevreleriyle daha sağlıklı bir diyalog kurmaları, kelime dağarcıklarının artması, başta göz, beyin ve ruh sağlıklarının korunması için çocuklarınızı telefondan ve özellikle de oyunlardan uzak tutun. Telefon ve oyun yerine onların zevklerine hitap edecek kitaplar verin.
Çocuklarınız sadece telefonlarda zaman geçirmiyor. Aynı zaman da kültürel, dini ve ahlaki bir erozyona da maruz kalıyorlar. Manevi değerlerinden uzaklaşıyor, saydığımız bu değerlerden uzaklaşıyor, teknolojinin kölesi haline geliyorlar.
Çocuklarınız her istediğinde, her ağladığında onlara telefon verip, kendi ellerinizle çocuklarınızı zehirlemeyin. Teknolojiye köle etmeyin.
Yarın geç olabilir, bugünden çocuklarınıza sahip çıkın.