"Kelebek çocuklar"dan doktorlarına teşekkür plaketi

Diyarbakır'da, halk arasında "Kelebek hastalığı" diye bilinen genetik cilt rahatsızlığı "Epidermolysis bullosa" ile mücadele eden ve Dicle Üniversitesindeki (DÜ) tedavilerinin ardından sağlıklarına kavuşan çocuklar, doktorlarına plaket verdi.

Kelebeklerin Rüyası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından DÜ Hastanesi Başhekimliğinde organize edilen etkinlikte, çocuklar, ameliyat sonrası açılan elleriyle tedavilerini gerçekleştiren doktorlarına plaket vermenin mutluluğunu yaşadı.

Dernek başkanı Şenay Çalışır, rahatsızlıkları nedeniyle hayattan tamamen kopan çocukların, DÜ Plastik Cerrahi Servisi’nde tedavi edildiğini belirtti.

Çalışır, "Ellerini hiç kullanamayan çocuklarımız bugün kaşık tutabiliyor. Bu vesileyle bugün doktorlarımızla bir araya gelen çocuklarımızın açılan elleriyle hocalara plaket takdim etmesini istedik." diye konuştu.

DÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Kırbaş, kelebek hastalarının doktorların ve personelin desteğiyle tedavilerinin yapıldığını dile getirerek, bu kapsamda İzmit ve İstanbul'dan dahi tedavi olmak için gelen hastalar olduğunu bildirdi.

"Aslında biz onlara teşekkür etmek istiyoruz"

Doktorlar olarak hastalara teşekkür etmek istediklerini dile getiren Kırbaş, şöyle konuştu:

"Bu öyle bir hastalık ki hastayı tedavi ediyor, hastayla bir bakıma akraba oluyorsunuz. Duygusal bağ kuruyorsunuz. İnsanın hayatına dokunuyorsunuz, bir insanın hayatını değiştirmiş oluyorsunuz. Hastalarımızın tedavisine katkıda bulunan, büyük bir özveriyle çalışan hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bu hastalıkla sık karşılaşılmıyor ancak Türkiye nüfusuna oranla hasta sayısı fazla. Hastalığın takibi ve tedavisi doktorlar açısından meşakkatli ve risk taşıyor. Bu riskleri üstlenen merkezler bu hastalarla ilgileniyor. Türkiye’de 3-4 merkez var. Hastanemiz bu hastalarımıza sürekli açık. Hekimlerimiz büyük bir sevgiyle hastalarımızın tedavilerini yapıyor."

DÜ Plastik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Cafer Tayyar Selçuk da bu hastalığın cildi etkilediğine işaret etti.

Hastaların en sık yakındığı durumun ellerini kullanamamaları olduğunu vurgulayan Selçuk, tedavinin zorlu bir ameliyat sürecini gerektirdiğini aktardı.

Selçuk, üniversitede bu konuda başarılı ameliyatlar yapıldığına dikkati çekerek, son bir yılda ameliyat yapılan 13 hastanın bu etkinliğe katıldığını kaydetti.

Hastalardan plaket almaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Selçuk, "Hastalarımızın ellerini kullanabildiklerini görmek bizi daha çok mutlu etti. Yaptığımız tedavinin sonucunu görmek mesleğimizin kıvancını artırmakta." dedi.(AA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Toplum-yaşam Haberleri