Duruşmada, tutuklu ve yüzde 95 görme engeli olan Sevim Er için Adli Tıp Kurumu'na yazılan müzakereye verilen cevapta, Sevim Er'in cezaevinde yaşamını devam ettirebileceği yönünde raporun verildiği belirtildi.
İstanbul'da "KCK ana davası" kapsamında 91'i tutuklu 205 Kürt siyasetçisi ve insan hakları aktivistinin yargılandığı davasının 8'inci duruşmasının ilk oturumu başladı. Silivri Cezaevi Kampüsü Yerleşkesi karşısında bulunan Adliye Salonu'nda yer alan İstanbul 15'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya 78 tutuklu sanık ve tutuksuz sanıklardan 13'ü hazır bulundu. Kimlik tespitlerinin ardından geçtiğimiz duruşma yazılan müzakerelere cevap verilenler ve verilmeyenleri okuyan Mahkeme Başkanı Ali Alçık, tutuklu ve yüzde 95 görme engeli olan Sevim Er için Adli Tıp Kurumu'na yazılan müzakereye cevap verildiğini ve Sevim Er hakkında cezaevinde yaşamını devam ettirebileceği yönünde raporun gönderildiğini söyledi. Duruşma BDP eski PM üyesi Yusuf Çırık'ın savunmasının alınması ile devam etti.
Kendisinden önce tüm tutsaklar adında ortak savunma yapan Mustafa Avcı, Çiğdem Kılıçgünuçar ve Eşref Yaşar savunmalarına katıldığını ifade eden Çırık, "Ben Kürt'üm ve aynı zamanda demokratım. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden bu yana bu ülkede Kürt sorunu vardır ve aratarak devam ediyor. Bu sorunun demokratik yollar ile çözülmesi için ve buna inandığım için bende siyaset yaptım ve mücadele ettim" dedi. HEP'ten BDP'ye kadar siyaset içinde yer aldığını bunun nedeninin ise Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yollar ile çözülmesine olan inancı olduğunu vurgulayan Çırık, "Yaptığım bütün faaliyetleri demokratik ve barışçıl yollara uygun yaptım. Ama bunlar bugün karşıma suç olarak çıkarılıyor. Doğrusu nasıl savunma yapacağımı bilmiyorum. Çünkü iddia makamının önüme koyduğu polis fezlekesin de suç unsuru sayılabilecek bir şey yok" diye konuştu.
Duruşma Çırık'ın savunmasının alınması ile devam ediyor.
(diha)