Kazanhan davasında polis H.V. 'adam öldürmek'ten yargılanacak

Nihat Kazanhan'ın katledilmesiyle ilgili tutuklanan, ancak daha sonra serbest bırakılarak hakkında takipsizlik kararı verilen H.V. adlı polis de, "Kasten adam öldürmek" suçundan yargılanacak.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 14 Ocak'ta evinin önündeki boş arsada oynarken zırhlı araçtan açılan ateş sonucu yaşamını yitiren 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın ölümü ile ilgili Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve Cizre Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, M.N.G. adlı polisin "Kasten adam öldürmek", U.İ., H.V., O.Ç., G.T. adlı polislerin de "suçu bildirmemek"ten cezalandırılması istenilmişti. Kazanhan'ın katledilmesi olayında tutuklanan ancak daha sonra verdiği ifadeyle serbest bırakılan H.V. hakkında verilen takipsizlik kararına yapılan itiraz kabul edildi. Kazanhan'ın avukatı Filiz Ölmez'in itirazını kabul eden Cizre Ağır Ceza Mahkemesi, H.V. adlı polisin de "Kasten adam öldürmek" suçundan yargılanmasına karar verdi.


Ölmez, olay yerinde bulunan ve suçu örtbas etmeye çalışan bütün polis ve yetkililerin yargılanması için girişimlerini sürdüreceklerini kaydetti.(diha)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri