'Kazanhan cinayeti, katledilen tüm çocukların davalarını etkileyecek'

ŞIRNAK- Şırnak Cizre'de 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ı katleden biri tutuklu 5 polis, haklarında açılan dava kapsamında yarın yeniden hakim karşısına çıkacak.

'Kazanhan cinayeti, katledilen tüm çocukların davalarını etkileyecek'

ŞIRNAK- Şırnak Cizre'de 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ı katleden biri tutuklu 5 polis, haklarında açılan dava kapsamında yarın yeniden hakim karşısına çıkacak. "Çocuk ölümlerin son bulması ve kalıcı barışın gelmesi için Kazanhan davası çok önemli" diyen Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, bu yargılamanın kolluk güçlerince katledilen diğer çocukların davalarını da etkileyeceğini vurguladı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 14 Ocak'ta evinin önündeki boş arsada oynarken zırhlı araçtan açılan ateş sonucu 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın katledilmesiyle ilgili U.İ., H.V., M.N.G. O.Ç. ve G.T. adlı polisler hakkında açılan davanın ikinci duruşma yarın Cizre Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam edilecek. Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame kapsamında H.V. ve M.N.G. adlı polisler hakkında "Kasten adam öldürmek", O.Ç., U.İ. ve G.T. adlı polisler hakkında ise "Kamu görevlisinin suçu bildirmemesi" suçundan hapis cezası isteniyor. Davanın 7-8 Mayıs tarihlerinde görülen ilk duruşmalarında, Ankara Elmadağ Cezaevi'nde tutuklu olan M.N.G. ile SEGBİS'le yöntemi ile duruşmaya katılan tutuksuz sanıklar H.V., O.Ç., U.İ. ve G.T.'nin alınan savunmaları, Kazanhan cinayetini aklama çabalarına dönüşmüştü.Elçi, Türkiye'de demokrasiye inanan herkese seslenerek, davaya güçlü katılım gösterme çağrısında da bulundu.

'Teknik sıkıntıların giderilmesi gerekir'

Aile avukatlarından Filiz Ölmez ise temennilerinin bu duruşmanın hukuka uygun bir şekilde yapılması olduğunu ifade etti. "H.V. adlı polisin verdiği ifadeler çerçevesinde soruşturmanın genişletilmesi gerekir" diyen Ölmez, ilk duruşmada SEGBİS yönteminden kaynaklı sorunların yaşandığını hatırlatarak, yüz yüze yargılama ilkesine uyulmasa da ciddi ve sağlıklı bir yargılanmanın yapılması için teknik sorunların giderilmesi gerektiğini söyledi. 

'Talep ettiğimiz hususlar kabul edilmesine karşın dosyaya eklenmedi' 

Bu duruşmada 7 tanık polisin dinleneceğine dikkat çeken aile avukatlarından Rojhat Dilsiz de yargılamanın ilerlemesi ve tüm faillerin bulunması için H.V.'nin yerine imza atan kişinin soruşturulması, zırhlı araç ile Kazanhan'ın vurulduğu yer arasındaki mesafenin ölçülmesi, Adli Tıp'tan görüntülerin orijinal olup olmadığının öğrenilmesi, Makine Kimya Endüstrisi'ne MKE) yazı yazılması gibi mahkemece kabul edilen taleplerinin ancak sonuçların bir an önce dosyaya eklenmesi gerektiğini dile getirdi.(diha)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri