Kayapınar Et ve Süt Satış mağazası kapanıyor!

Kayapınar Belediyesi Meclisi’nin, kayyım yönetimi döneminde Et ve Süt Kurumu’na tahsis edilen satış mağazasının iptal edilmesine yönelik aldığı karar tepki gördü.

Sait BAYRAM

TİGRİS HABER -Mayıs 2023 tarihinde Kayapınar Belediyesi ile Et ve Süt Kurumu arasında yapılan protokol ile Hanımeller çarşısında açılan Et ve Süt Kurumu’nun Kayapınar Satış mağazası iptal edildi. Kararla birlikte satış mağazasının kapatılacak olması uygun fiyatla ürün alan vatandaşların tepkisine yol açtı.

Alınan bilgiye göre, vatandaşın uygun fiyatla ürün bulması için Kayyım ile yönetilen Kayapınar Belediyesi 10.03.2023/32 sayılı Meclis Kararı ile Et ve Süt kurumuna tahsis edilen satış mağazası, Kayapınar Belediyesinin 04.06.2024/149 sayılı Meclis Kararı ile tahsisin iptaline karar verildi.


Kararla birlikte önümüzdeki günlerde satış mağazasının kapatılacak olması Kayapınarlı vatandaşların tepkisine yol açtı. Mayıs 2023 yılında açılan mağazadan uygun fiyatta et ürünleri alan vatandaşlar, yeni belediye yönetiminden kararın geri alınmasını talep etti.

‘Kapatmak gibi bir derdimiz yok’

Kayapınar Belediyesi Eş Başkanı Berivan Sincar, mağazanın kapatılmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Sincar şöyle konuştu, “Orası kadın alanı olduğu için yeni bir protokol süreci yürüteceğiz. Süt ve Süt Kurumu ile görüşme içerisindeyiz. Şu an iptal durumu yok bir yenilemeye gideceğiz. Yerle ilgili farklı bir sorun var. Süreci biraz daha sürdürüyoruz. Komple kapatmak gibi bir derdimiz yok. Sadece yerle ilgili bir değişiklik söz konusu. Kadına özgü bir alan olduğu için belki kadın çalışanlar sürdürebilir” ifadelerini kullandı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (32)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri