Kardeşliğe dinamit

Müslüm Doğan, Cizre’ye Yalçın Topçu’nun söylediği gibi güvenlik güçlerine ateş açanlara destek için değil, sokağa çıkma yasağını izlemeye gittiklerini söyledi

 Topçu’nun azil istemine tepki gösteren Doğan, “Bakanı uyarıyorum, kardeşliğe ve geleceğe dinamit atıyor. Bizi hedef gösteriyor” dedi.

Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, Cizre’ye gittiği için azledilmesini isteyen Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu’nun kardeşliği dinamitlediğini söyledi.

HDP Genel Merkezi’nde Cizre ziyaretiyle ilgili basın toplantısı düzenleyen Doğan, Cizre’de insanlık dramı yaşandığını ve 150 bin nüfuslu kentin 8 gün boyunca açlığa mahkûm edildiğini söyledi. Sokağa çıkma yasaklarının uygulanmaması için Bakanlar Kurulu’nda görüşmeler yapacaklarına işaret eden Doğan, “Hangi demokraside 8 gün sokağa çıkma yasağı var. Bu uygulamayı yerinde izlemek için gittik, diğer bir Bakanın ifade ettiği gibi güvenlik güçlerine ateş açan kişilere destek olmak, onları kollamak için orada bulunmadık. Bakanı uyarıyorum kardeşliğe ve geleceğe dinamit atıyor. Halk iradesi taşımadığı için bizi hedef gösteriyor” diye konuştu.

Sokağa çıkma yasağı öncesi Cizre’ye askeri ve sivil olarak tanınmayan kişilerin geldiğini belirten Doğan, “Şırnak Valisi telefonlarımıza çıkmadı. Türkiye halkının bakanıyız, bir vali bakanları ve vekillerin girişini nasıl engelleyebilir? Ya istifa etmeli ya da derhal görevden alınmalı” dedi.

Doğan, Kültür Bakanı Yalçın Topçu’nun HDP’li bakanların azledilmesi yönündeki açıklamasının anımsatılması üzerine “Biz, halkın iradesini üzerimizde taşıyan ahlaklı insanlarız. Halkın iradesini üzerinde taşımayanlar bizi ahlaklı olmaya davet edemezler. Onlar bu ülkede savaşın devamını istiyor. Bakanlar Kurulu’nda yer alan bir üyenin çalışma arkadaşına bunu demesi aklı selim bir şey mi?” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri