Kadınlar Silvan için vapur işgal etti

Silvan'da 10'ncu gününde ulaşan devlet terörüne karşı herkes ayakta.

HABER MERKEZİ - İzmir'de devlet terörünü protesto etmek için kadınlar, Karşıyaka-Konak seferini yapan vapuru işgal ederken, Cizre'de hayat durdu. Adana'da ise yurttaşlar ses çıkarma eylemi ile Silvan halkının direnişine sahip çıktı.

İzmir'de bulunan bazı kadın örgütleri üyeleri, sokağa çıkma yasağının 10'uncu gününe girdiği Silvan'da devlet tarafından gerçekleştirilen katliamları protesto etmek için Karşıyaka-Konak seferini yapan vapuru işgal etti. Karşıyaka İskelesi'nden hareket eden vapura binen kadınlar, beraberlerinde getirdikleri "Silvan'a ses ver, katliamlar durana kadar biz durmayacağız", "Qetliama Farqin'e bi serinandın" ve "Düşünün kucağında bebekler kurşun top sesleri arasında çığlık çığlığa" yazılı pankart ve dövizler açtı.

Açtıkları pankart ve dövizlerin yanı sıra sık sık "İzmir uyuma Silvan'a ses ver" ve "Silvan halkı yalnız değildir" sloganları atan kadınlara, vapurda seyahat eden yurttaşlar da destek verdi.

Konak İskelesi'nde vapurdan inen kadınlar, geldikleri Kemeraltı Çarşı girişinde oturma eylemine geçti. Ancak devam eden eyleme bir süre sonra polis saldırdı.

Yapılan saldırıda, HDP İl Eşbaşkanı Dilek Ayken'ın da bulunduğu aralarında bulunduğu 16 kadın, yerlerde sürüklenip, darp edilerek gözaltına alındı. Gözaltına alınan kadınlar polis araçları ile emniyete götürüldü.

Cizre'de Silvan için hayat durdu

Şırnak'ın Cizre ilçesinde de yurttaşlar 10 gündür sokağa çıkma yasağının uygulandığı Silvan halkının direnişini sahiplenmek ve devlet saldırılarını protesto etmek için hayatı durdurma eylemi başlattı. Kente fırın ve eczaneler dışında hiçbir esnaf kepenk açmazken öğrencilerin de okulları boykot ettiği görüldü.

Kente saat 11.00'de HDP ilçe binası önünde kitlesel bir yürüyüş gerçekleştirilecek.

Adana katliama karşı ses çıkardı

Adana'da ise Silvan'da gerçekleştirilen devlet terörüne karşı Seyhan ilçesine bağlı Gülbahçe ve Ova mahallelerinde bir araya gelen yüzlerce yurttaş, yapılan katliamı kınayıp, Silvan halkının direnişine destek verdi. 7'den 70'e yüzlerce yurttaş ellerine aldıkları tava ve tencerelere vurarak katliama karşı ses çıkardı. Mahalle aralarında dolaşan kitle, gecenin sessizliğini alkış, zılgıt ve "Biji berxwedana Farqine", "Silvan halkı yalnız değildir" ve "Kürt halkı uyuma ses çıkar" sloganları ile bozdu.

Evlerinin balkon ve damlarına çıkan yurttaşlar da kitleyi, sloganlar atıp zafer işaretleri yaparak selamladı. Saatlerce sokak aralarında ses çıkarma eylemi yapan kitle, daha sonra protestolarını noktaladı.(diha)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Toplum-yaşam Haberleri