İsrail'de Halk Sokaklara İndi

İsrail'de, Gazze'deki esirlerin serbest bırakılması ve hükümetin politikalarına karşı binlerce kişi "Direniş Günü" adı altında büyük gösterilere katıldı, protestoların süreceği bilgisi verildi.

TİGRİS HABER -İsrail genelinde yüzlerce kişi, Gazze'deki esirlerin serbest bırakılması ve erken seçim çağrılarıyla bugün "Direniş Günü" adı altında büyük gösterilere katıldı.

Başbakan Benjamin Netanyahu hükümetine karşı artan memnuniyetsizlikle düzenlenen bu gösterilerde, Tel Aviv ve diğer kentlerde göstericiler önemli kavşakları ve yolları trafiğe kapatarak dikkat çekti. Polis, yolları açmak için müdahalede bulundu.
BAKANLARIN EVİNİN ÖNÜNDE TOPLANDILAR
Onlarca gösterici, Savunma Bakanı Yoav Gallant, Dışişleri Bakanı Yisrael Katz ve diğer kabine üyeleri ile milletvekillerinin evlerinin önünde toplandı.

Göstericiler, hükümetin Gazze'deki esirlere ve sokaktaki protestoculara karşı duyarsızlığı suçlamasıyla birlikte, erken seçim talepleriyle gün boyunca protestolarını sürdüreceklerini açıkladı. Batı Kudüs'te tramvay hattını kısa süreliğine kapatan eylemler de gerçekleştirildi.

Akşam saatlerinde Tel Aviv'de Histadrut sendikasının genel merkezi önünde genel grev çağrıları yapılacak, Batı Kudüs'te ise Netanyahu'nun konutu önünde yürüyüş planları bulunuyor.

aa-20240706-35074173-35074162-israilliler-gazzede-ateskesin-saglanmasi-ve-esirlerin-geri-getirilmesi-talebiyle-gosteri-duzenledi.jpg

Netanyahu, Hamas ile esir takası konusunda siyasi nedenlerle eleştiriliyor. Müzakereler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarıyla başladığı Ekim 2023'ten beri devam ediyor ve son zamanlarda Hamas'ın ateşkes önerisini onaylamasıyla ilerleme kaydedildiği bildiriliyor.

Mossad Direktörü David Barnea'nın Doha ziyareti ve İsrail heyetinin Kahire'deki görüşmelere devam etmesi beklenirken, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns'un da Katar'daki görüşmelere katılması planlanıyor.

İSRAİL'İN GAZZE'Yİ İŞGALİNDE 7 EKİM SONRASI
Çatışmaların başladığı Ekim ayından bu yana bölgede binlerce sivil hayatını kaybetti ve altyapı ciddi şekilde zarar gördü. Saldırılarda en az 15 bin 694'ü çocuk, 10 bin 279'u kadın olmak üzere 38 bin 98 Filistinli öldü, 87 bin 705 kişi yaralandı.

İsrail ise, 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri