Milli rekortmen sporcu,”Spor karın doyurmuyor. Yeniden inşaat işçiliğine döneceğim.” dedi.
Saffet Azbay
Verilen sözler havada kaldı
Ömer Akgün, sporda başarılı olan, ülkeye sayısız başarılar kazandıran ancak iş imkanı verilmediği için genç yaşta spordan kopma noktasına gelen gençlerden sadece biri. Bir çok genç sporcu ile beraber aynı kaderi paylaşıyor. Onun deyimiyle ‘spor önemli ama karın doyurmuyor’. Yurt içinde ve yurt dışında sayısız şampiyonluklara, rekorlara imza atan Akgün, iş imkanı verilmediği için 18 yıllık spor yaşantısına son vermek üzere.
Evli ve iki çocuk babası olan Akgün, bugüne kadar devlet kapılarını çalmış, kendisine defalarca söz verilmiş ama yerine getirilmemiş. Bir çok akranı gibi onun için de spor yaşam biçimi olsa da iş hayatın gerçekliğine gelince iş değişiyor.
‘Spor yapmak karın doyurmuyor’
Daha önce inşaatlarda çalışan Akgün, spor nedeniyle ara verdiği inşaat işçiliğine dönmek üzere. Akgün,”Benim bir işim yok. Haftanın 7 günü, günde 5 saat olmak üzere idman yapıyorum. Böyle olunca ailemin geçimini sağlamak için çalışacak zaman kalmıyor. Kısacası spor ve hayat geçindirme mücadelesi bir arada olmuyor bu şartlarda. Açıkçası spor çok güzel, severek yapıyordum ama artık hevesim kalmadı. Çünkü bu şartlarda aileme bakamıyorum. Onca madalya,şampiyonluk,dereceler,rekorlar ve milli takıma sayısız başarı kazandırmak yetmiyormuş. Çaldığım kapılar yüzüme kapandı, verilen sözler tutulmadı. Bir çok arkadaşım gibi ben de spora veda etmek zorunda kalacağım.” dedi.
‘Eski müdür namus sözü vermişti’
Eski Gençlik Hizmetleri ve İl Müdürü Abdüllatif Umut’un işe alınması için namus sözü verdiğini belirten Akgün,”Bana namus ve şeref sözü verdi. Kadrolu antrenör, olmazsa hizmet alımı ile işe alacaklarını söyledi. Ama yerime başkasını aldılar, ben boşta kaldım. Şimdiki müdür Mehmet Demir de söz verdi ama tutmadı. Son görüşmemizde ‘gidin milletvekilleriyle görüşün. Onlar istemeden ben yapamam” dedi. Benim için bir seçenek kalmadı. Tek çare sporu bırakıp inşaat işçiliğine dönmek olacak.” İfadelerini kullandı.
Antrenörü yetkililere seslendi
Ömer Akgün’ün antrenörü Abdurrahman Akgün ise yetkililere seslenerek,Ömer’e sahip çıkılmasını istedi. Milli antrenör,”Ömer gibi sporcular kolay yetişmiyor. Büyük emekler verilerek bugünlere gelindi. Bu branş için özel bir sporcu. Zor yetiştiriyoruz ama kolay kaybediyoruz. Bu yaşta sporu bırakması yazık olacak. Kaybeden ülke ve Diyarbakır olacak. Yetkililerden destek bekliyoruz. Hani spora ve sporcuya sahip çıkılacaktı?.” dedi.
Ömer Akgün, 18 yıllık spor yaşantısına yurt içinde 14 şampiyonluk, 32 ikincilik, 18 üçüncülük,bir Türkiye rekoru ve bir de uluslar arası ikinciliği sığdırdı.