Irak sınırına tank sevkiyatı

Irak sınırına tank sevkiyatı

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait çok sayıda tank ve tank kurtarıcı Şırnak'ın Irak sınırındaki ilçesi Silopi'ye sevk edildi. Sevkiyatın nedeni ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

28’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı birliklerine ait tank, tank kurtarıcı ve iş makinaları, Ankara ve Çankırı'dan Silopi'ye sevk edildi. Sevkiyatın gerekesi ile ilgili açıklama yapılmadı.

Erdoğan, Telâfer'i hatırlatmış, 'Silopi' mesajı vermişti

Türkiye'nin Irak sınırında yer alan Silopi, IŞİD'e karşı operasyon başlatılan Musul'a en yakın Türkiye ilçesi. Ankara, IŞİD'in elinde olan Türkmen bölgesi Telâfer'de Şii Haşdi Şâbi milislerinin bir katliam yapabileceğinden endişeli. Cumhurbaşkanı Erdoğan da 29 Ekim'deki Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda bu endişeyi tekrarlamış ve "Haşdi Şabi burada eğer böyle bir terör estirirse kesinlikle buna olan cevabımız bizim farklı olur. Biz zaten şu anda Dohuk'ta varız ama Dohuk mevcutla değil daha da desteklenme noktasında da Silopi'de ayrıca şu anda konuşlanmış vaziyetteyiz. Daha da bunu yoğunlaştırmak gibi bir gayretin içerisinde de olacağımızı ayrıca ifade etmek isterim. (Kaynak: Al Jazeera)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri