Instagram'a Yeni Sınır ve Kısıtlamalar Geliyor: Türkiye'de 2025'te Yürürlüğe Girecek

Instagram, 18 yaş altı kullanıcılar için yeni ve sıkı kurallar getiriyor. “Genç hesapları” olarak adlandırılan bu uygulama, genç kullanıcıların platformu daha güvenli ve sağlıklı bir şekilde kullanmalarını hedefliyor

TİGRİS HABER - Yeni düzenlemeler, ABD, Kanada, İngiltere ve Avustralya'da 17 Eylül'de yürürlüğe girdi ve Türkiye'de Ocak 2025'ten itibaren geçerli olacak.

Genç Hesaplarıyla Gelen Yenilikler:

  • Sınırlı Etkileşim: 18 yaş altı kullanıcılar yalnızca takip ettikleri kişilerle mesajlaşabilecek. Diğer kullanıcılarla etkileşim ve içeriklere erişim sınırlı olacak.
  • Gizlilik: Genç hesaplar otomatik olarak gizli hale getirilecek, böylece sadece onay verdikleri takipçiler paylaşımlarını görebilecek ve etkileşimde bulunabilecek.
  • İçerik Filtreleme: Keşfet ve Reels sekmelerinde, gençlerin karşılaşabileceği zararlı içerikler filtrelenecek. Şiddet içerikli paylaşımlar ve hassas konulara dair içerikler azaltılacak.
  • Zaman Yönetimi: Günlük kullanım süresi 60 dakikayı aştığında kullanıcılar uyarılacak ve uygulamadan çıkmaları önerilecek. Ayrıca, akşam 10 ile sabah 7 arasında hesaplar "uyku moduna" geçecek; bildirimler sessize alınacak ve mesajlara otomatik yanıt verilecek.
  • Ebeveyn Kontrolü: Ebeveynler, çocuklarının Instagram hesaplarını daha yakından takip edebilecekler. İçeriklere ilgi gösterme, iletişim kurma gibi bilgileri görebilecek ancak mesaj içeriklerine erişimleri olmayacak. Ayrıca, kullanım sürelerini belirleyebilir ve belirli saatlerde uygulamanın kullanılmasını engelleyebilirler.

Instagram, bu yeni özelliklerle gençlerin platformu daha güvenli ve sağlıklı bir şekilde kullanmalarını sağlamayı amaçlıyor. Ancak, sadece bu önlemlerle yeterli güvenliğin sağlanamayacağı ve ebeveynlerin çocuklarının dijital etkinliklerini yakından takip etmelerinin önemine dikkat çekiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bilim Ve Teknoloji Haberleri