İki berberin muhtarlık yarışı

Diyarbakır'ın Yenişehir mahallesindeki iki berber, 30 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler öncesinde muhtarlık için kıyasıya mücadele veriyor. Adaylardan biri seçmenlerine traş vaadinde bulunurken, diğeri ise tecrübesine güveniyor.

DİYARBAKIR'ın Yenişehir Mahallesi’ndeki iki berber, 30 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler öncesinde muhtarlık için kıyasıya mücadele veriyor. Yenişehir Mahallesi’nde 19 yıldır berberlik yapan Aziz Çelebi ile iki dönemdir muhtarlık görevini yürüten 23 yıllık meslektaşı Mehmet Demir, yerel seçimlerde mahalle muhtarlığı için aday olduklarını açıkladı. Seçim çalışması yürüten adaylardan Çelebi, seçmenlerine haftanın bir günü ücretsiz traş vaadinde bulunurken, rakibi Demir ise tecrübesine güveniyor.

"Başbakanımızı rüyamda gördüm"

Muhtar adayı Aziz Çelebi (28), berberlik mesleğini severek yaptığını, muhtar olmayı ise daha önce hiç düşünmediğini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı rüyasında gördükten sonra fikrinin değiştiğini ifade eden Çelebi, "Rüyamda Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığını yapıyordum. O rüyadan sonra cesaret buldum ve muhtarlığa aday oldum. Umudum halkımızın da teveccühüyle muhtar olmak. Muhtar olmam halinde Yenişehir mahallesinde yaşayan vatandaşlar için belediye, kaymakamlık ve valilik arasında köprü görevi üstlenerek, hizmet vereceğim" dedi.

Ücretsiz traş günleri vaadi

Mahallenin bazı sokaklarında yoksul ailelerin yaşamını sürdürdüğüne dikkati çeken Çelebi, bu nedenle muhtarlık koltuğuna oturması halinde haftanın bir günü halka ücretsiz traş vaadinde bulunduğunu anlattı. Mahalledeki seçmenlerin oylarına talip olduğunu ifade eden Çelebi, "Seçilsem de seçilmesem de bu mesleğimi sürdüreceğim. Muhtar olursam iki mesleği bir arada yürütmeyi düşünüyorum. Muhtar olmam ve hizmetlerimle halkın sevgisini, takdirini kazanmam halinde belediye başkanı olmak için de aday olabilirim" diye konuştu.

"Rakibim meslektaşım olduğu için mutluyum"

Muhtar adayı Mehmet Demir (47) ise Diyarbakır'da 23 yıldır berberlik ve iki dönemdir de muhtarlık yaptığını belirtti. Demir, 3'üncü dönem muhtarlık için seçmenlerinden oy beklediğini ifade ederek, "Allah'ın izniyle Yenişehir mahallesi halkından oy talebinde bulunup muhtar seçileceğim. Meslektaşım Aziz Çelebi de adaylığını açıkladı. Rakibim meslektaşım olduğu için mutluyum" dedi.

Seçimde rakibine oranla avantajının 10 yıldır aynı mahallede muhtarlık yapması olduğuna işaret eden Demir, mahalledeki tüm seçmenlerce tanındığını ve hizmetlerinden de memnuniyet duyulduğunu dile getirdi.

Esnaf olduğu için geç saatlere kadar berber dükkanında hizmet verdiğini anlatan Demir, şöyle konuştu:

"Vatandaşlar evlerine giderken dükkanın açık olması nedeniyle ikametgah belgesi almak için gelebiliyor. Muhtarlığı severek yapıyorum. Tüm rakiplerime de saygı duyuyorum. Seçimde kim muhtarlığı kazanırsa da elini sıkar, tebrik ederim. Seçmen kartlarını ev ev gezerek dağıtmayı düşünüyorum. İki mesleği bir arada yürütmenin mutluluğunu yaşıyorum. Seçim kampanyası yapmayı düşünmüyorum çünkü seçmenlerim beni iyi tanıyor. Ben rakibimin vaadi gibi ücretsiz traş vereceğimi söylesem müşterim dükkanıma gelmez. Yenişehir mahallesi halkı benim böyle bir şey yapmama müsaade etmez." 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri