VİDEO - İçkale'de araç yasakları çiğneniyor: Yasak levhası var, uyan yok!

Diyarbakır’da yerli ve yabancı turistlerin en fazla ziyaret ettiği tarihi mekanların başında gelen 27 sahabe türbesinin bulunduğu tarihi İçkale’ye araç girişi yasak olmasına rağmen uyan yok.

Ramazan Yavuz-Özel Haber

TİGRİS HABER- Diyarbakır’ın binlerce yıllık tarihi ilçesi Sur’u ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı her geçen gün artıyor. Sur’da kitarihi ve turistik mekanları gezmek için her yıl yerli ve yabancı binlerce turist kente akın ediyor. Turistlerin Sur’da ziyaret ettiği mekanların başında ise Saraykapı kesimindeki İçkale ve içinde 27 sahabe türbesinin bulunduğu Hz. Süleyman camisi geliyor.

Sur’da İnanç ve kültür turizminin önemli mekanlarından olan İçkale’deki müze kompleksi ile Hz.Süleyman camisi ve 27 Sahabe Türbesi’nin bulunduğu tarihi İçkale’ye araç girişi yasak olmasına rağmen bu yasağa uyan yok. İçkale’nin Saray kapı kesimindeki ana giriş kapısına “Araç girişi yasaktır” uyarı levhası konulmasına rağmen araçlar peş peşe girip çıkıyor ve yayalara güç anlar yaşatıyor.İçkale’den çıkan ve giriş yapan araçlar zaman zaman burun buruna da geliyor. Araçlar dar yolda birbirine yol vermek için zorlanıyor.

“BARİYER VE BİR GÖREVLİ OLSA ARAÇLAR GİREMEZ”

İçkale’deki Müze kompleksi ile 27 sahabenin mezarının bulunduğu Hz. Süleyman camisini ziyaret etmeye gelen ve alanı gezmeye çalışan vatandaşlar araç trafiği yüzünden de sıkıntılı anlar yaşıyor. Bazı araçlar müziklerini açarak tarihi alanda ilerlerken bazısı ise yayalara çarpmamak için korna çalıyor. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, “ana kapının girişinde araç girişinin yasak olduğuna dair uyarı levhası var ancak araçların girişini engelleyecek açılıp kapanan bariyer yok.

Bariyer olmayınca da araçlar girip çıkıyor yapıyor. Ana kapıya bariyer konulup bir görevli orada durursa durum böyle olmaz. Müze kompleksinin girişinde görevliler var ve araçların geçişine izin vermiyor. Ancak ana kapı ile Hz. Süleyman caminin altındaki yoldan araçlar sürekli girip çıkıyor. Perşembe günleri ise yoğunluk daha fazla oluyor. Çoluk çocuk ha bire araçlara yol vermek zorunda kalıyoruz. Yetkililerin bu duruma bir çözüm bulmasını istiyoruz” dediler.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri