TİGRİS HABER - HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu TBMM'de gerçekleştirdiği basın toplantısında, medyanın dili, Türkiye'nin siyonistlerle devam eden ticari ve diplomatik ilişkileri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Yaklaşık bir yıldır Gazze'ye yapılan saldırılar ve soykırımın, devam ettiğini hatırlatan Yapıcıoğlu, "Bu soykırım suçu bir yılını doldurmak üzere, 4 gün sonra ikinci yılına girecek. Maalesef 363. gününde de halen devam ediyor. Bu soykırımla, vahşetle ve bu insanlık suçuyla ilgili aslında söylenmeyen hemen hiçbir şey kalmadı. Söz tükendi söylenebilecek her şey söylendi. Dün yine siyonist terör örgütü top oynayan çocukların üzerine bombalar yağdırdı ve top oynayan çocuklardan 3'ü şehid oldu. Bir yıldır askeri, siyasi hiçbir hedefine ulaşamayan dünyanın en vahşi ve en tehlikeli terör örgütü olan siyonist çete yüzünden 43 binden fazla insan Filistin'de şehit edildi." dedi.
"Soykırım suçu bütün insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur"
Parlamentoya bir çağrıda bulunan Yapıcıoğlu, şunları aktardı: "Geçtiğimiz yıl aralık ayının sonunda meclis başkanlığına bir kanun teklifi verdik. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve soykırım suçuna iştirak etmiş olan siyonistlerin cezalandırılması için haklarında dava açılması ve soruşturma açılması halinde ifadeye çağrılıp da gelmeyenler ile ilgili olarak çifte vatandaş olanların, vatandaşlıklarının iptal edilmesi ve mal varlıklarına el konulup Aile ve Gençlik Fonu’na devredilmesi için de ilgili kanunda değişiklik yapılması için Meclis Başkanlığı’na sunduğumuz bir kanun teklifimiz vardı. Bu kanun teklifimiz geçtiğimiz yasama yılında yani meclis tatile girmeden önce genel kurulda görüşülmesi hususu oylandı. Cumhuriyet Halk Partisi ve DEM Parti dışındaki diğer partilerin desteğiyle genel kurulda doğrudan görüşülmesine yönelik önergemizi kabul edildi. Şimdi bunu Genel Kurul’da görüşmesine destek vermeyen CHP ve DEM Parti de dahil olmak üzere parlamentoda bulunan bütün partilere buradan bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum. Bahsettiğimiz mesele yani bu insanlık suçunun bu soykırımın durdurulması sadece bir siyasi partinin meselesi değildir. Sadece belli bir siyasi görüşte olan insanların meselesi değildir. Sadece belli bir millete mensup olanların meselesi de değildir. Belli bir inanca mensup olanların meselesi de değildir. Bu bir insanlık meselesidir. Soykırım suçu bütün insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Bu nedenle evrensellik prensibi gereği bütün ülkelerin iç hukuklarına da bu suç olarak kabul ediliyor ve suç nerede işlenirse işlensin bunlarla ilgili soruşturmaların yapılması gerektiği ve mutlaka soykırım suçunun önlenmesi ve bu suçu işleyenlerin cezalandırılması gerektiği uluslararası sözleşmelerle de kayıt altına alınmış durumdadır. Bütün siyasi partilere çağrımız şudur; gelin bunu bir an önce meclise genel kurula getirelim ve bütün partilerin oy birliğiyle bunu kararlaştırıp. Soykırımın durdurulması noktasında en azından parlamenterler olarak. Meclis olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmiş olalım."
"Aksa Tufanı karanlıkta kalan pek çok noktaya ışık tuttu"
"Aksa Tufanı bir ışık oldu." diyen Yapıcıoğlu, "Karanlıkta kalan pek çok noktaya ışık tuttu. Bir ayna oldu. Aynayı yüzümüze tuttu. Ne durumda olduğumuzu bizlere gösterdi. Ve küresel sistemin ya da uluslararası hukukun aslında sadece gücü elinde bulunduranların istediği zaman devreye giren ve sadece mazlumlar aleyhine işleyen ya da Avrupalı bir hukukçunun dediği gibi kanunlar için yapmış olduğu bir tarifti. Eşek arılarının delip geçtiği, bal arılarının sadece takıldığı bir ağa benzediğini herkese göstermiş oldu." dedi.
"Artık fiili eyleme geçme zamanı"
Son olarak Yapıcıoğlu, "Geleceğin daha iyi, daha aydınlık, daha huzurlu barış içerisinde ve insani değerlere saygı çerçevesinde kurulabilmesi için mutlaka herkesin bu hususları gündemine alınması gerekir. Çağrımızı yeniliyoruz. Hükümete çağrıda bulunuyoruz. Bu adımları atın her şey söylendi artık fiili eyleme geçme zamanı fiili adımlar atma zamanı. Parlamentoda çağımızda bu kanun teklifinin ya da bu konuyu durduracak başka işlerin öncelikli olarak görüşülmesi ve bir an önce parlamentodan geçirerek kanunlaştırılması bizim teklifimizdir" diye konuştu. (Haber merkezi)