TİGRİS HABER - HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Eğitim İşleri Başkanı Yahya Oğraş, tüm vatandaşların "Dilimi konuşuyor, inancımı yaşıyorum" temasıyla bu yıl seçmeli ders takvimini takip etmelerini ve gerçekleştirecekleri etkinliklere katılım sağlamaları çağrısında bulunmuştu.
Birçok ilde paneller düzenlendi
HÜDA PAR tarafından yapılan bu çağrının ardından ülkenin birçok bölgesinde farklı etkinliklere imza atıldı. İstanbul, Bingöl, Batman ve Van’da gazeteci, akademisyen, eğitimci, hukukçu ve siyasetçilerin konuşmacı olduğu ve geniş kitlelerin katıldığı paneller düzenlendi.
"Anadilimi Seçiyorum" temasıyla yürüyüşler ve basın açıklamaları yapıldı
Yine birçok kentte "Anadilimi Seçiyorum" temasıyla yürüyüşler ve basın açıklamaları gerçekleştirildi.
Şırnak, Batman, ve Van gibi şehirlerde "Anadilimi Seçiyorum" temasıyla yürüyüşler gerçekleştirilirken İstanbul’da ise basın açıklaması düzenlendi.
Gerçekleştirilen etkinliklerde yöresel kıyafetler giyen HÜDA PAR’lı yetkililer Kürtçe müzikler eşliğinde yürüyerek halka “Dilimi konuşuyor, inancımı yaşıyorum" başlığıyla hazırladıkları broşürleri dağıttı. (Haber Merkezi)