Milliyetçi Cephe (MC) hükümetlerinin olduğu dönemlerde okulda faşistlerle hemen her gün taşlı sopalı kavgalar olurdu. Devrimcilerin çoğunlukta olduğu Abidin Paşa Lisesini ele geçirip etkinlik kurmak için, özellikle Site Öğrenci Yurdundan getirilen faşistlerin saldırılarıyla okulu ele geçirmeye, böylece Tuzluçayır Mahallesi üzerine baskı yaparak etkinlik kurmayı amaçlıyorlardı. Şahin, faşist güçlerin bu saldırı dalgasına karşı mücadele etmekten geri kalmaz, hatta en ön saflarda mücadele ederdi. İyi bir mücadele adamı ve inisiyatif sahibi liderlik özeliği ağır basan bir devrimciydi.
Tuzluçayır’da 1975 yılının başlarında ulusal sorun üzerine ilk tartışmaların başladı. Bu Dönemde yapılan tartışmalar Şahinin ilgisini çok çekiyordu. Çünkü Varto’dan göç etmiş, Kürt bir işçi ailesinin çocuğuydu. Ali Doğan Yıldırım, ulusal sorun üzerine tartışmayı hemen her yerde gündeme getirirdi. Okullar tatil olduğunda ben İzmit’e çalışmaya gittim. Dönüşümde ilk işim Şahini bulmak oldu. Mahalledeki siyasal gelişmeler üzerine sohbet ettik. Mahallede yeni bir grubun daha çıktığını söyledi. Ertesi gün kahvehanede birkaç arkadaşla otururken, biri geldi. Bizimle oturup bir çay içtikten sonra, kalkıp gidelim dedi. Hep beraber kalkıp bir eve gittik. Arkadaş bizlere kısaca nasılsınız diye sohbet ettikten sonra; Ulusal sorun ve Kürdistan tarihi üzerine anlatmaya başladı. Yaklaşık üç saate yakın konuştu. Hepimiz pür dikkat dinledik. Toplantıya hakimdi. Duruşuyla etkileyiciydi. Sonunda bizlere bu konular üzerine araştırmalar yapabileceğimizi söyledi. Anlaşılmayan, ya da sorusu olan var mı? Diye sordu. Hiç kimseden bir ses çıkmadı. Daha sonra evden ayrıldık.
Bu toplantılar zaman zaman devam etti. Daha sonra Şahin’le bu konuşmaların üzerine değerlendirmelerde bulunuyor, bir yandan da okuyup araştırıyorduk. ODTÜ ve ADYÖD vb. dernek ve çevrelerden de konuşup tartıştığımız devrimciler vardı. Hem anlattıkları, hem de bizi etkileyen kişilik özellikleri siyasal tercihlerimizi yapmada etkili oldu. Genel sosyalizm teorisini öğrenme çabalarımız yerini siyasal tercihimizi yapmaya bıraktı. Küllenmeye terk edilen ulusal bilinç yeniden canlanmaya başladı. Bir süre sonra göç edilen topraklardan tekrar kaynağa dönüş için hazırlıklarını tamamladı. Kars’tan, Urfa, Antep’e uzanan devrimci çalışmalarına coşku ve kararlılıkla devam etti. Siverek cezaevinden kaçtı ve daha sonra yurt dışına çıktı. Kaynağa dönüş kararını çok erkenden veren Şahinin son dönüşü bir ihanete uğradı. Hezil izin vermedi. Akışı delicesineydi. Çok acımasız davrandı. Gecenin karanlığında sizleri aramızdan aldı. Acınızı yüreğimize düşürdü…