Her 5 Günde Bir İşçi Ölüyor!

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi, "2024 İş Kazası Raporu"nu yayımladı. Rapora göre, yılın ilk 5 ayında 738 işçi iş kazalarında hayatını kaybetti.

TİGRİS HABER - İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi, "2024 İş Kazası Raporu"nu yayımladı. Rapora göre, yılın ilk 5 ayında 738 işçi iş kazalarında hayatını kaybetti. Bu kazalar "iş cinayeti" olarak nitelendiriliyor. Raporda, her 5 günde bir işçinin yaşamını yitirdiği vurgulanarak, Ocak ayında 161, Şubat'ta 149, Mart'ta 124, Nisan'da 165 ve Mayıs'ta 139 işçinin öldüğü belirtildi.

İş Kazalarının Sebepleri

Rapora göre, işçi ölümlerinin yüzde 28'i trafik kazalarından, yüzde 21'i ezilme-göçük olaylarından, yüzde 17'si yüksekten düşmelerden kaynaklandı. Diğer sebepler ise ölümlerin yüzde 34'ünü oluşturdu.

Mayıs Ayı İş Kazaları

Mayıs ayında 139 işçi iş kazalarında yaşamını yitirdi. Bu ayda en çok iş cinayetinin yaşandığı şehirler sırasıyla İstanbul (15 işçi), Bursa (8 işçi), Ankara (7 işçi), Riha (6 işçi) ve Aydın (5 işçi) olarak açıklandı.

Mayıs ayındaki ölümler en çok inşaat ve yol sektöründe (39 ölüm) meydana geldi. Tarım ve orman sektörü 25 ölümle ikinci sırada yer alırken, taşımacılık sektöründe 22 işçi, metal iş kolunda 8 işçi ve konaklama sektöründe 7 işçi hayatını kaybetti.

İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı

İSİG Meclisi, iş güvenliği ve işçi sağlığı konularında gerekli önlemlerin alınmasının önemine vurgu yaparak, iş kazalarının önlenebilir olduğunu belirtti. İşçi sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin arttırılması, iş kazalarının ve iş kazalarının önüne geçmek için hayati önem taşıyor. (Haber Merkezi)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri