HDP'li vekil Irmak: Tasarı önemli ama eksik

Çözüm sürecine ilişkin Meclis’e sunular yasa tasarısı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, tasarının önemli ama eksik olduğunu söyledi

 Irmak, "Bugüne kadar atılmış en ciddi adımdır, hayırlı olsun” dedi.

ANKARA - Meclis Başkanlığı'na Başbakan Erdoğan imzasıyla çözüm sürecine ilişkin Meclis Başkanlığı'na sunulan yasa tasarısına ilişkin HDP'den ilk değerlendirme geldi. HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, tasarının şimdiye kadar sürece ilişkin atılmış en ciddi adım olduğunu belirterek şu görüşleri paylaştı:

"Bu demokratik çözüm sürecinin başından berin atılan en ciddi adım. Bu paketle bu adımla birlikte, çözüm süreci tam olarak çözüm sürecine kavuşmuştur, yeni bir yola girmiştir. Sayın Öcalan'ın başından beri ortaya koyduğu temel kaygılar bunlardı. Yasal düzenleme yapılmadan süreç her an bozulmaya müsaitti. Süreç şimdiden itibaren başlıyor denilebilir. Şimdiye kadar çok ciddi yol alındı, güven tesis edildi, kamuoyu hazırlandı, şimdi pratik adımların atılmasına sıra geldi. Atılan adım önemli olmakla birlikte önemli olan içeriğinin doldurulmasıdır. İfade edilen maddelerle önceki tasarıları kıyaslamak mümkün değil. Bu o paketlerle kıyaslandığında ileri bir adımdır. Kaygılarımız var, ama bunun pratiğe geçirilmesi bir iradi güç gösterilmelidir. Bundan sonrası için bizde üzerimize düşeni fazlasıyla yapacağız. Yürütme organı olması itibariyle AKP'den ve HDP'den halkın ciddi beklentileri var. Bizde bunu olumlu buluyoruz ve hayırlı olsun."

“Muhatap Öcalan”

Irmak, adımın önemli olmakla birlikte eksik olduğunu ve eksik başlandığını dile getirerek, "Kurumsal bir muhataplık tarif edilmiş, kurumsal muhatap KCK'dir. Ancak kuşkusuz ki barış sürecinin en önemli muhatabı Öcalandır. Fakat Öcalan'ın muhataplığına ilişkin bir ibare yok, koşullarının değiştirileceğine dair bir taahhüt yok. Önemli bir adım ama eksik başlanmış bir adım. Muhataplık durumunun daha net ifade edilmesi gerekir" dedi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri