HDP ve DBP örgütlenme çalışmalarını sürdürüyor

Örgütlenme çalışmalarını sürdüren HDP Kars Merkez ve Kayapınar ilçe kongrelerini DBP ise Cizre ilçe kongresini gerçekleştirdi.

HABER MERKEZİ


KARS 

HDP Kars Merkez İlçe Örgütü, 3'üncü Olağan Kongresi'ni DBP Kars İl Örgütü binasında gerçekleştirdi. Kongreye, HDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, DBP, HDP il ve ilçe yöneticileri, MEYA-DER, KA-YÖDER, İHD ve DTK temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. Saygı duruşu ile başlayan kongrede, divan oluşumunun ardından konuşan HDP Kars İl Eş Başkanı Ayhan Gezici, dün adı yok sayılan Kürtlerin, bugün tarih sahnesinde yerini aldığını söyledi. Daha sonra söz alan HDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane ise, Kars'ın HDP projesine uygun bir kent olduğuna işaret ederek, kentin farklı kimliklerin, inançların ve halkların bir arada yaşadığı bir kent olduğuna vurgu yaptı. 

Konuşmalar ardından mali ve faaliyet raporları okundu. Tek liste ile gidilen seçimde, merkez ilçe eş başkanlığına Murat Turan ile Türkan Anlı seçildi.

CİZRE 

DBP Cizre İlçe Örgütü'de 3'üncü Olağan Kongresi'ni ilçe binası Konferans Salonu'nda gerçekleştirdi. Kongreye, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Şırnak, Cizre ve İdil belediye eş başkanları, HDP ve DBP Şırnak il, ilçe ve belde eş başkan ve yöneticileri, sivil toplum temsilcilerinin yanı sıra yüzlerce delege katıldı. Saygı duruşuyla başlayan kongre salonunda, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın posterleri ile PKK ve KCK bayrakları ile "Saraların çizgisinde örgütlenen genç kadın özgür toplumu yaratacaktır", "Sakine'lerin yolunda Viyanlaşmak, Önder Apo'nun özgürlüyle mümkündür" pankartları asıldı. 

Kongrede konuşan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, ne zaman Kürt sorununun çözümü gündeme gelse ve görüşmeler yapıldıysa bazı derin güçlerin bu görüşmeleri ve çözüm sürecini sabote etmek için harekete geçtiğinin altını çizerek, "Hükümetin aslında sorunu çözmek için hiçbir somut adımı görünmüyor. Bunun için Kürt halkının kimseye muhtaç olmadığını özgürlüğünü ve onurlu yaşamı Kürt halkı kendisi inşa edecektir. Bunu da her alanda güçlü bir örgütlenme ile gerçekleştirecektir. Bütün provokasyonları boşa çıkartmak için halkımızın uyanık olması, daha fazla örgütlenmesi ve örgütlü bir şekilde hareket etmesi gerekiyor" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından mali ve faaliyet raporları okunduktan sonra tek liste ile gidilen seçimde Mesut Nar ve Meryem Eşkara DBP Cizre İlçe eş başkanlığına seçildi. Kongre, "Bijî berxwedana Kobanê" sloganıyla sona erdi. 

DİYARBAKIR 

HDP Kayapınar İlçe Örgütü, 1. Olağan Kongresi'ni Kayapınar Evlendirme Dairesi'nde gerçekleştirdi. Kongreye, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, HDP il, ilçe yöneticileri ve delegeler katıldı. Açılış konuşmasını yapan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, HDP'nin Türkiye ve Kürdistan halklarının temsiliyetini yaptığını belirterek, 2015 yılında HDP olarak büyük bir güç açığa çıkaracaklarını ifade etti. 

Yapılan konuşmaların ardından mail ve faaliyet raporları okundu. Daha sonra tek listeyle gidilen seçimde HDP ilçe eş başkanlığına, Hayriye Tekin, Bekir Zirekoğlu seçildi.(Diha) 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri