Güneydoğu yenilenebilir enerjinin de merkezi olacak

GAP BKİ Başkanı Karahocagil: "Bölgede yer alan kurumlarda yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanlarında mevcut ihtiyaçlar tespit edilerek kapasite geliştirme eylem planı hazırlandı"

ŞANLIURFA - GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanı Sadrettin Karahocagil, "Bölgede yer alan kurumlarda yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanlarında mevcut ihtiyaçlar tespit edilerek kapasite geliştirme eylem planı hazırlandı" dedi.

Karahocagil, GAP Tarımsal Eğitim ve Araştırma Merkezinde düzenlenen "Yenilenebilir Enerji" seminerinden yaptığı konuşmada, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin sürdürülebilir ve sosyal olarak eşitlikçi bir şekilde kalkınmasına olanak sağlamaya çalıştıklarını kaydetti. Bölgenin yenilenebilir enerji potansiyeline ilişkin geniş çaplı araştırmaların yapıldığını vurgulayan Karahocagil, artık daha çok uygulamaya yönelik faaliyetlere ağırlık verdiklerini belirtti.

Kamu binalarının enerji verimliliği açısından iyileştirilmesine çalışıldığını ifade eden Karahocagil, şunları söyledi:"Güneş enerjili mikro sulama sistemi kurulumu, bölgede yer alan turistik tesislerde karbon-nötr kavramı çerçevesinde çalışmalar, endüstriyel tesislerde enerji verimliliğinin iyileştirilmesi, zirai ve hayvansal atıklardan enerji üretimi alanında mevcut potansiyelin belirlenmesine yönelik çalışmalar gerçekleştirildi. Bölgede yer alan kurumlarda yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanlarında mevcut ihtiyaçlar tespit edilerek kapasite geliştirme eylem planı hazırlandı."

Harran Üniversitesi (HRÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Yeşilata da bölge illerinin güneş enerjisi potansiyeline ilişkin ilgili kuruluşların temsilcileriyle görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri