Mali Asbaşkan Süleyman Gökalp,”Sezon sonuna kadar 7 milyon TL kaynağa ihtiyaç var. Bizim tek başımıza bunu karşılamamız mümkün değil. Herkesin desteği şart” dedi.
Uzun süredir maddi sorunlarla boğuşan, futbolcuların idmana çıkmama ve personelin iş bırakma eylemi yaptığı Amedspor’da kamuoyunun beklediği gelişme yaşandı. Yaptığı girişimlerden sonuç alamayan, maddi açıdan tıkanan yönetim, çareyi Olağanüstü Genel Kurul kararı almakta buldu.
Seçimli olarak gerçekleştirilecek 4.Olağanüstü Genel Kurul, 13 Ekim’de Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası toplantı salonunda saat 15.00’te yapılacak.
Kulübün içinde bulunduğu durumu gazetemize değerlendiren Mali İşlerden Sorumlu Asbaşkan Süleyman Gökalp, personelin 6 aydır maaş alamadığını ve futbolculara ödeme yapamadıklarını belirterek, sezon sonuna kadar 7 milyon TL kaynağa ihtiyaç olduğunu söyledi.
‘Biz tıkandık’
Gökalp,”Biz her zaman şeffaf olduk, durum neyse onu söyledik. Nihayetinde Amedspor bizim değil, milyonlarca taraftar kitlesi olan bir değerdir, halkın her şeyi bilmeye hakkı var. Personelimiz 6 aydır para alamıyor. Geçen sezondan beri alacakları olan futbolcularımız var, bu sezon için de henüz peşinatlarını ödeyemediklerimiz var. Bununla beraber esnaf alacakları ve benzer kalemler söz konusu. Tüm bunlar için sezon sonuna kadar 7 milyon TL lazım. Bu olmazsa işlerin sağlıklı yürümesi mümkün değil. Biz yönetim olarak elimizden geleni yaptık, yapıyoruz da. Ama bizim gücümüz bir yere kadar, tıkanmış durumdayız. Başka desteklerin devreye girmesi şart.
“Belediye desteği kesince sıkıntılar başladı”
2016 yılına kadar sorun yoktu bu anlamda. Fakat belediyeye kayyum atandıktan sonra destek bıçak gibi kesildi. Ocak 2017’de Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla’yı ziyaret ederek, hakkımız olan kaynağı talep ettik ama kendisi bunu yapmalarının mümkün olmadığını ifade etti. Çoğunluğu kendilerinden olmak üzere ortak yönetim teklif etti, bunu da biz kabul etmedik. Hakkımız olan para dememizdeki kasıt; yasaya göre belediyeler o kentteki kulüplere bir bütçe ayırmak ve kaynak aktarmak zorunda. Biz bunu sadece kendimize değil, tüm kulüplerimize istiyoruz, bu şehirdeki tüm kulüplerin payı ve hakkı var. Türkiye’nin her yerinde bu yapılıyor.
“İyi bir yönetim oluşmak zorunda’
Belediyenin yanı sıra diğer kaynaklarımız da kesildi. Haliyle yalnız kaldık. Son iki yılda çok zorluk yaşadık ve sonunda bu noktaya kadar geldik, tükendik. Bu işler parasız olmuyor. Amedspor’un borcu var doğru ama aslında büyük bir borç değil. Şu anki mesele de zaten borç değil, kaynak olmamasıdır. Bazı projelerimiz var, devam ediyor ama yetmiyor. 13 Ekim için kongre kararı aldık. Talip olmak isteyenlerin önünü açmak istedik, belki daha iyi ve güçlü bir yönetim oluşur. Oluşması da gerekiyor. Yoksa durum gerçekten iyi değil ekonomik anlamda.
“İş adamı Kawa sponsor olacaktı, yanlış yönlendirme vazgeçirdi”
Sezon başında Iraklı Kürt iş adamı Kawa ile bir görüşmemiz oldu. Kendisi iyi niyetle sponsor olmak istedi, biz de sıcak baktık ve bir araya geldik. Diyarbakır’a gelecek, bu işi bitirecektik. Bu arkadaşımızın ekonomik imkanları Amedspor’u Süper Lig’e çıkarmaya bile yeter. Ama ne olduysa birileri sosyal medyada “kulübü satıyorlar” diye yaygara çıkardı. İnsanlar yanlış yönlendirildi, hakaretler ve tepkiler gelince kendisi açıklama yaparak bu işten çekildiğini, üzüldüğünü ifade etti. Bunlar yanlış şeyler. Kimsenin Amedspor’u pazarladığı, satmak istediği yok, hem niye ve nasıl satsın ki?.Dünyanın her yerinde kulüpler sponsorlarla ayakta kalıyor,bizde niye olmasın?.Bunu birileri istemedi. Bu şehirde maalesef böyle bir kesim var. Geçmişte Shell şirketi Diyarbakırspor’a sponsor olmak istediğinde de bunu yapmışlardı, ne oldu olan Diyarbakırspor’a oldu. Kawa bey veya başkası sponsor olduğunda kazanan bu bölge olur, Amedspor hak ettiği yere gelir. Futbol artık büyük bir endüstridir. Büyük bütçeler ve rakamlar dönüyor, sponsorlar, kurumlar yarışıyor. Böyle bir ortamda eski alışkanlıklardan kurtulmalıyız. Çağrımız şudur; Amedspor’u sevmek lafla olmaz. Herkes gelsin elini taşın altına soksun” dedi.