Göçük, film hayalini yarım bıraktı

Şırnak'ta kaçak işletilen kömür tünelinde meydana gelen göçükte hayatını kaybeden işçi Selahattin Uçar 'ın rol aldığı, çeşitli meslek gruplarından gençlerin bir araya gelerek çekimlerini sürdürdüğü, "Kör Hedef" isimli sinema filmi yarım kaldı

 Uçar'ın arkadaşı Şehvan Uğur, “Selahattin'in maddi durumu iyi olmadığı için kömür ocağında çalışıyordu. Ölümüyle sinema filmimiz yarım kaldı. Filmi tamamlarsak galayı onun adına yapacağız" dedi.

ŞIRNAK’ın merkez Toptepe köyü kırsalında açık sistemle işletilen kömür tünelinde önceki gün meydana gelen göçükte 2 arkadaşıyla mahsur kalan Selahattin Uçar'ın (30) cesedi Şırnak Devlet Hastanesindeki otopsi işleminin ardından ailesine teslim edildi. Evli ve 2 çocuk babası Uçar'ın cenazesi gözyaşları arasında Şırnak Asri Mezarlıkta toprağa verildi. Uçar'ın, ölümüyle Şırnak'ta çeşitli meslek gruplarından gençlerin izinli günlerinde bir araya gelerek çekimlerini sürdürdüğü film de yarım kaldı. Sinema filminde rol alan gençler kaybettikleri arkadaşları Uçar'ı mezarı başında andı.

"Filmimiz yarım kaldı"

Şırnak'ta sıkça yaşanan maden kazalarına tepki amacıyla yazdıkları şiiri mezarlıkta okuyan gençler, Uçar için dua etti. Uçar'ın rol arkadaşı Şehvan Uğur, Şırnaklı gençlerle işlerinden arta kalan zamanlarda büyük fedakarlıklarla sinema filmi çektiklerini, Uçar ile de bu film sayesinde tanıştıklarını söyledi. "Selahattin maddi durumu iyi olmadığı için kömür ocağında çalışıyordu. Ölümüyle sinema filmimiz yarım kaldı. Filmi tamamlarsak galayı onun adına yapacağız" diyen Uğur, Uçar'ın ölümünden duydukları üzüntüyü dile getirdi. Uçar'ın arkadaşı Talat Akıl da Şırnak'ta çeşitli mesleklere sahip gençlerin katılımıyla çekimini sürdürdükleri sinema filminde Uçar'ın koruma rolünü başarıyla canlandırdığını belirtti. Uçar'ın kömür ocağında 50-60 lira yevmiyeyle çalıştığını vurgulayan Akıl, çok sevdikleri arkadaşlarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade etti. Akıl, Uçar'ın sinemaya büyük ilgisi olduğunu anlatarak, "Sinemayı çok seviyordu. Tanıyan herkes de onu çok severdi. Hem arkadaşımızı kaybettik hem filmimiz yarım kaldı" dedi. (aa) 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri