Gençler uyuşturucuya karşı alanlarda

DİYARBAKIR/ŞIRNAK - Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde DBP Gençlik Meclisi öncülüğünde uyuşturucuya karşı başlatılan çadır eylemi onuncu gününü geride bırakırken, Şırnak'ın Cizre ilçesinde ise uyuşturucuya karşı meşaleli yürüyüş düzenlendi.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde DBP Gençlik Meclisi tarafından uyuşturucuya, fuhuşa, asimilasyon politikalarına ve ajanlaştırmaya karşı başlatılan çadır eylemi onuncu gününe girdi. Bağlar Mahallesi Kaniya Navin Parkı'nın içinde kurulan çadıra destek vermek için dün akşam Silvan Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Zembilfroş Kültür ve Sanat Merkezi'ne bağlı sanatçılar, çadırda konser verdi. Yurttaşların ilgi gösterdiği konserde, kültür merkezine bağlı Hivron ve Ozan Şahin söyledikleri şarkılar eşliğinde geceye renk kattı. 

ŞIRNAK

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) ve Yurtsever Devrimci Gençlik Kadın (YDGK-H) öncülüğünde uyuşturucu kullanımı ve tecavüz kültürünün önüne geçmek için meşaleli yürüyüş düzenlendi. Cizre Nur Mahallesi Botaş Caddesi'nde bir araya gelen yüzlerce gence, başta kadınlar olmak üzere yüzlerce yurttaşta destek verdi. Botaş Caddesi'nde "Genç kadın devrim ruhuyla tecavüz kültürünü defediyor, yeni yaşamı inşa ediyor", "Önderliğin özgürlüğü için; sömürgeciliği ortadan kaldır, özerkliği inşa et" pankartları ile PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın posterleri ile KCK bayraklarını açan kitle Nur Mahallesi boyunca meşaleler yakarak yürüyüşe geçti.


Yürüyüş boyunca mahalle sakinlerinin de damlara balkonlara ve pencerelere çıkarak alkış, zılgıt ve zafer işaretleriyle yürüyüş yapan kitleye destek verdiği görüldü. Uzun süre devam eden yürüyüşün ardından tekrardan Botaş Caddesi'ne dönen gençler burada açıklama yaptı. PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın yeni yaşamı inşa etmek için yeni ve önemli bir süreci başlatmış olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Önderimiz ve hareketimizin attığı bütün adımlara karşı inkarcı ve imhacı zihniyete sahip sömürgeci devlet ve AKP bütün kirli oyunları devreye sokarak halkımızın yeni yaşamı inşa etmesine engeller çıkartıyor." denildi.(Diha) 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri