Gece yarısı kaldırımda uyuya kaldılar

Suriye'de yaşanan iç savaşın ardından Türkiye'ye gelen sığınmacılar, artık bütün şehirlerdeki cadde ve sokaklarda trajedi ve insanlık dramı yaşıyor.

ÖZEL Mehmet TÜRK

TİGRİS HABER - Suriye'de yaşanan iç savaşın ardından Türkiye'ye gelen sığınmacılar, artık bütün şehirlerdeki cadde ve sokaklarda trajedi ve insanlık dramı yaşıyor. Diyarbakır merkez Yenişehir İlçesi'ndeki merkezi caddeni orta refüjünde, gece saat 01.00'da 5-6 yaşlarındaki 2 çocuk uyurken, aynı yaştaki bir kız çocuğu da caddeden geçen araç sürücülerinden para dilenmesi, insanlık dramını gözler önüne serdi.

Diyarbakır merkez Yenişehir İlçesi Kooperatifler (Ofis) Mahallesi Ekinciler Caddesi'nde, orta refüjde gece yarısı uyuyan çocuklar, insanlık dramının geldiği son noktayı yaşattı. Kimsenin dönüp bakmadığı, yada sormadığı iki çocuk oldukları yerde uyurken, yanlarındaki kız çocuğu ise caddeden geçen araç sürücülerinden dilenmeye devam etti.

Saat 01.00'da yoldan geçen bir araç sürücüsünün fark ederek, cep telefonu ile görüntülediği bu çocukların yaşadığı bu durum, insanlığın bitiğinin göstergesi oldu. 5-6 yaşlarındaki 2 erkek çocuk orta refüjde uyudukları görülüyor. Biri refüj boyunca yere uzanırken, diğer arkadaşı çöktüğü yerde, başını dizlerine koyarak uyudu. Yanlarındaki kız çocuğu ise uyuyan çocuklara aldırmadan, caddenin sağ ve solundan geçen araçlardan para istemeye devam etti.

Fotoğrafı çekip haber merkezimize ileten sürücü, gece gördüğü manzara karşısında sabaha kadar uyuyamadığını belirterek, "Ben de babayım, benim de çocuklarım var. Eve gittiğimde çocuklarımın odalarına gidip kontrol ettim ve dışarıdaki çocukları düşündüm. Psikolojim bozuldu. Dışarıda saat 01.00 olmuş ve bu çocuklar orta refüjde uyuya kalmış. Kimse de 'neden bu saatte evde değilsiniz' diye sormuyor. İnsanlığımdan utandım. Bu çocuklar için birileri bir şey yapmalı. Belki zorla dilendiriliyorlar. Yoksa sabahtan o saate kadar bir çocuk bedeni dayanamaz. Yetkililerin bu duruma müdahale etmesi gerekir. Bunlar gibi kim bilir daha kaç çocuk var. Lütfen çocuklara yardımcı olun. O saatte uykuda olması gereken çocuklar, dışarıda birilerine para kazandırmak için zorla dilendiriliyor olabilir. Allah yardımcıları olsun" dedi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri