Gastronomi fuarında Bismil Tavası konuşuldu

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ile Mezopotamya Fuarcılık işbirliğinde düzenlenen 2. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı'nda stant açan Bismil Belediyesi'nin yöresel yemeklerinin tanıtımı yapıldı.

Mehmet Türk

TİGRİS HABER - Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ile Mezopotamya Fuarcılık işbirliğinde düzenlenen 2. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı'nda stant açan Bismil Belediyesi'nin yöresel yemeklerinin tanıtımı yapıldı. Yoğun ilginin gösterildiği Bismil Belediyesi standını ziyaret eden herkes, Bismil Tavası'nın lezzetini konuştu.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile birlikte Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sanayiciler, kadın dernekleri temsilcileri, yatırımcı kurumlar ile belediyelerin katıldığı fuara vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Görkemli bir törenle açılışı yapılan fuarın en ilgi gören standı ise Bismil Belediyesi'nin standı oldu. Bismil Belediyesi Eşbaşkanları Mizgin Ekin ve Güven Tanrıkulu'nun da hazır bulunduğu Bismil Belediyesi standına gelen vatandaşlar, ikram edilen yöresel yemeklerin tadına baktı. Bismil Tavası, sarma, içli köfte, gözleme ve kurutulmuş dolmalıklar, ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. Yemeklerin tadına bakan vatandaşlar, en çok Bismil Tavasını beğendiklerini belirterek, stant görevlilerden bu yemeğin nasıl yapıldığını ve tarifini istedikleri görüldü.

Bismil Belediyesi standını ziyaret eden vatandaşlara ayrıca, Bismil ilçe sınırları içerisinde bulunan höyüklerin tarihçesini anlatan bir de broşür, kalem ve defter hediye edildi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri