Fesih Bozan: Günümüz Türkiye'sinde geleceğe dair umut kalmadı

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz, issizlik, pahalılık ve  enflasyona ilişkin yazılı bir basın açıklaması yaptı. Bozan: “ AK Parti yönetimindeki günümüz Türkiye’sinde, basta gençler olmak üzere, ne işçi, ne memur, ne emekli, ne esnaf ve ne de çiftçinin, hiç kimsenin geleceğe dair bir umudu kalmadı” dedi.

TİGRİS HABER - Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, salgın döneminde yaşanan ekonomik sıkıntılara ilişkin yazılı bir basın açıklaması yaptı. Ekonominin yanlış yönetildiği belirtilen açıklamada: “Elbette, yaşanan ekonomik krizde dünyadaki gelişmelerin ve Korona vürüs salgının etkisi vardır. Ama temel mesele ekonominin yanlış yönetilmesidir.  Yani üretim yerine, faiz, borç, israf ve tüketime yönelik politikaların izlenmesindendir. Dolaysıyla bir başarı olduğu zaman nasıl ki iktidara mal ediyor ve iktidar yetkilileri göğsünü gere gere bu başarıya sahip çıkıyorsa, kriz ve başarısızlıkta olduğu zaman bunun  sorumlusu ve hesap sorulacak yine iktidardır. İktidar veya yandaşları “efendim dış mihraklar” diyerek kendini savunmaya çalışıyor. Yok efendim bununla bizi kandıramasın diyoruz.  Sen iktidar olarak buna zemin hazırlamayacak, yerli ve güçlü bir ekonomi için gerekli tedbiri almakla yükümlüsün” denildi.

Yapılan açıklamada öne çıkanlar şu şekilde:

“İşsizlerin gerçek rakamı”

•”İstihdam edilemeyen ancak buharlaşan, 2 milyon 411 bin kişinin

•Kısa çalışma ödeneği statüsünde 3 milyon 500 bin

•Ücretsiz izne yollanmış 1 milyon 700 bin

•Tuikin açıkladığı, 3 milyon 826 bin kişi ile,

Toplam: 11 milyon 426 bin kişi, ayrıca iş umudunu kaybettiği için iş aramayan kişilerin sayısı bilinmemekte...

Hatırlanacağı gibi, "COVID-19 döneminde yaygın olarak işten çıkarma yerine kısa çalışma ödeneği ve ücretsiz izin ödeneği kullanılması nedeniyle milyonlarca işçi çalışmadığı halde istihdamda gözüküyor. TÜİK’in yöntemine göre, kısa çalışma ödeneği ve ücretsiz izin ödeneği alan işçiler iş aramadıkları için işsiz sayılmıyor"

DİYARBAKIR:

TÜİK, İl Bazında rakamları vermese de uzmanların ifadelerine göre, Diyarbakır’daki işsizlik oranlarının çok daha yüksek rakamlarda olduğu biliniyor.

İşsizlik rakamları bu haldeyken, peki iş sahibi dediğimiz kişilerin hali ne durumda? Şu  vatandaşın ve ekonominin içinde bulunduğu vahameti göstermede yeterli sanırım.

Altın

2002 Yılı Ocak ;  Asgari Ücret 184 TL, Gram Altın: 12.955 TL, Çeyrek: 20.815 TL,

2020 Yılı Ağustos: gram altın fiyatı 450 TL

2002 asgari ücret 184 TL ile  8.8 çeyrek veya 14.2 gram altın  alabiliyorken,

Bugün 2.324 bin TL ile 3 çeyrek veya 5 gram altın alabilmektedir.

Bu rakamlar vatandaşın alım gücünün ne kadar eridiği ortada iken bundan bahsedemeyen Cumhurbaşkanı, fıkralara konu olacak bir şekilde,

Türkiye'nin 18 yılda  "Buzdolabı, çamaşır makinesi ve bulaşık makinesinin satışı rakamlarını vermektedir.

“AKP iktidarının çöküşünün ilanı”

Bir iktidar düşünün ki, 18 yılın sonundan, ekonomideki başarısını, anlatmaya çalışırken, kurulan fabrika sayısını, yapılan üretim, istihdam ve ihracat rakamlarını vermek yerine, buzdolabı ve çamaşır makinesi satış rakamlarına kalmışsa, aslında tükenmişliğini, çöküşünü ve başarısızlığını ilan etmiş demektir”. (Haber Merkezi)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri