Erdoğan: İsrail bunun bedelini ödeyecektir

Parti grubunda İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına değinen Başbakan Erdoğan "Çocuk katilleri de sessiz duranlar da bunun bedelini öderler ve ödeyeceklerdir" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan Soma'da yaşamını yitiren maden işçilerinin ailelerine yönelik yapılan düzenlemeler hakkında bilgiler vererek sözlerine başladı.

Soma'daki madenci aileleri için toplanan yardım miktarını da açıklayan Erdoğan "Bugün bu kararımızı sizlerle paylaşmak istiyorum. Nakit yardım hesaplarında toplanan 46,5 milyon lirayı hayatını kaybeden 301 işçimizin ailelerine 154’bin 450’şer lira olarak paylaştırıyoruz. Yani yakınlarını kaybeden her bir aileye 154 bin 450 lira ödeme yapacağız. Ailelerine kendi barınma ihtiyaçları için, sabit gelir kaynağı oluşturmak üzere, toplam 2’şer adet konut yaptırılacak. Camisi, okulu, parkı bulunan siteler şeklinde tasarlanıyor. Konutlar Doğuş Holding  tarafından inşa edilirken, Gaziantep Sanayi  Odası TOKİ  tarafından yapılacak" dedi.

İsrail'e çok sert mesajlar

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları hakkında ser açıklamalarda bulunan Erdoğan "Bizim dışımızda bir tek ülke çıkıp buna dur diyemiyor. Hiçbir zulüm ebedi değildir. Zalim er ya da geç zulmünün bedelini ödemiştir. Filistin'de 1948'den beri devam eden sistemli zulüm ve soykırım girişimi emin olun hesapsız kalmayacak. Bedeli er ya da geç ödenecek. O çocukların melekleri ağlatan feyatları karşılıksız kalmayacak. Çocuk katilleri de sessiz duranlar da bunun bedelini öderler ve ödeyeceklerdir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Bu yıl da çok önemli yasalar için Meclis’i açık tutmaya devam ediyoruz. Geçen hafta terörün sonlandırılmasına dair kanunu çıkararak çözüm süreci yolunda ileri bir safhaya geçtik. İnşallah bu hafta ve önümüzdeki hafta yoğun şekilde çalışarak Ramazan Bayramı öncesi kanun tasarısını çıkaracak ardında Meclisi tatile çıkarmış olacağız. Soma’da hayatını kaybeden 301 madencimizin yakını için getirilen düzenlemedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri