Erdoğan: Dünya ölümleri izliyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik başlattığı operasyonun 15. gününe girdiğini ve Gazze'de 600'e yakın canın şehit olduğunu belirterek, şehit olanların 100'den fazlasının çocuk olduğuna, şehitlerin arasında kadınların da bulunduğuna

ANKARA – AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis’teki haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı seçimi için çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini dile getiren Erdoğan, 5 Temmuz'da Samsun'dan ilk adımı attıklarını anımsatarak, Erzurum, Denizli, Tokat, Yozgat, Antalya, Şanlıurfa, Sakarya, Tekirdağ, Bursa, Ordu, Hatay olmak üzere 12 ilde miting yaptıklarını belirtti. Bu mitinglerin yanı sıra bu şehirlerde, İstanbul ve Ankara'da iftar buluşmalarıyla vatandaşlarla biraraya geldiklerini vurgulayan Erdoğan, en son Hatay mitinginin, sıcağa rağmen muhteşem, akşam iftar sofrasının ise çok daha muhteşem olduğunu anlattı. Erdoğan, 40 bini aşkın İskenderunlu'nun iftar sofrasına katıldığını dile getirdi. Erdoğan, ramazan ayında olmalarına, havanın sıcaklığına rağmen şehirlerde son derece coşkulu şekilde karşılandıklarını, havaalanından miting meydanlarına kadar vatandaşların sevgi gösterine mazhar olduklarını söyledi.

“Dayatma adaya ciddi bir tepki var”

CHP tabanında "ithal adaya, dayatma adaya" karşı çok ciddi bir tepki olduğunu öne sürerek, "CHP tabanı, kendisine aday dayatılmasına, ardından da genel müdürlerinin ifadesi ile 'tıpış tıpış sandığa gideceksiniz' denilmesine karşı tavrını, tepkisini 10 Ağustos'ta inanıyorum ki sandıkta gösterecektir" ifadesini kullandı. "Ortak aday" Ek İhsanoğlu'nun, kendisini 9-10 partinin desteklediğini söylediğini aktaran Erdoğan, "Kendisini desteklediğini açıkladığı partilerin toplamının oy oranı yüzde 1'i bile bulmuyor" dedi.

İhsanoğlu'nun artık kendisini destekleyen partilerin adını bile saymadığını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Niye? Çünkü kendisine destek açıklamasında bulunan partiler, hem MHP tabanını, hem BBP tabanını, hem de diğer irili ufaklı partilerin tabanını rahatsız edecek nitelikte. Çatının altına kimlerin girdiğine dikkat edin. Çatının altında CHP ve MHP vardı, şimdi o çatının altında CHP ve MHP ile birlikte BBP var, Sosyalist İşçi Partisi, Devrimci Halk Partisi var. Devlet Bahçeli, dayatmalara boyun eğdi. Gitti, partisini Sosyalist İşçi Partisi ile Devrimci Halk Partisi ile aynı çatının altına yerleştirdi. Sayın Devlet Bahçeli'ye yeni yol arkadaşları hayırlı olsun. Başta MHP ve BBP olmak üzere bu partilere gönül vermiş kardeşlerim, inanıyorum ki bu kirli ittifaka, bu kirli yol arkadaşlığına 10 Ağustos'ta gereken cevabı vereceklerdir.”

"Dünya, ölümleri sadece seyrediyor"

İsrail'in Gazze'ye yönelik başlattığı operasyonun 15. gününe girdiğini ve Gazze'de 600'e yakın canın şehit olduğunu ifade eden Erdoğan, şehit olanların 100'den fazlasının çocuk olduğuna, şehitlerin arasında kadınların da bulunduğuna dikkati çekti. "İsrail, tarihte örneği görülmemiş bir şımarıklık içinde maalesef çok büyük rahatlık içinde tarihin asla unutmayacağı katliamlarından birini daha yapıyor" diyen Erdoğan, İsrail'in 1948'de Deir Yasin'de başlattığı katliamlara periyodik olarak sistemli şekilde devam ettiğini söyledi. 1982'de Sabra ve Şatilla'da, 1990 ve 1996'da Kudüs'te, 2002'de Cenin'de 2009'da Gazze'de pek çok katliam gerçekleştiren İsrail'in kana doymadığını dile getiren Erdoğan, 1948'de yapılan o ilk katliamın dünyadan ve İslam coğrafyasından gereken tepkiyi almayınca İsrail'in her yıl katliamlarına yenisini eklediğini vurguladı. Erdoğan, dünyanın sustuğunu, tepkisiz kaldığını, korktuğunu ve hatta kendisine destek açıklamaları yaptığını gören İsrail'in Filistin'i adım adım işgal etmeyi ve Filistinlileri de tek tek öldürmeyi sürdürdüğünü anlattı.

Şu anda şehit sayısının 600'e yaklaştığına işaret eden Erdoğan, buna rağmen BM'den, batılı ülkelerden ve İslam ülkelerinin çoğunluğundan İsrail'in şımarıklığına, hukuksuzluğuna ve vahşetine yönelik ciddi bir tepki olmadığını kaydetti. Erdoğan, şunları söyledi:

"Dünya, çocukların ölümünü sadece seyrediyor. Dünya, kumsallarda oynayan çocukların ölümüne, hastanelere, ibadethanelere yapılan saldırılara sadece seyirci kalıyor. Devletler, bu insanlık dışı, bu barbarca katliama seyirci kalırken, Allah'a hamdolsun, halklar sokaklara çıkıyor. Devletlerinin engellemesine rağmen tepkilerini mertçe, yiğitçe ortaya koyuyorlar. Buradan, Gazze için eylem yapan Londra'yı, Paris'i, Brüksel'i, Belgrad'ı, Kopenhag'ı Berlin'i tebrik ediyor, insanlık için ayağa kalkanları selamlıyorum. Ürdün, Lübnan, Güney Afrika, Şili, Venezuela, Pakistan ve diğer tüm ülke halklarına, Gazze için yüreklerini ortaya koydukları için teşekkür ediyor, hepsini yürekten kutluyorum. İnşallah halkların, insanların bu hassasiyeti, bu yürekli duruşu devletlerini de dize getirecek, devletlerinin de insani, vicdani bir tutum sergilemesini sağlayacaktır."

"Türkiye hizada dursun istiyorlar"

İsrail'in Nisan 2002'de Cenin mülteci kampında 21. yüzyılın ilk toplu kıyımını gerçekleştirdiğine işaret eden Erdoğan, Cenin kentinin ablukaya alındığını, 14 bin insanın yoksulluk ve çaresizlik içinde yaşadığı Cenin'in günlerce İsrail'in füzelerinin hedefi olduğunu söyledi. Çocuk yaşlı, kadın demeden ve hedef gözetmeden Cenin'in tamamının yerle bir edildiğini, bin 500 Filistinli'nin yaralandığını, şehrin adeta haritadan silindiğini aktaran Erdoğan, içeriye günlerce gazeteci, insani yardım örgütü alınmadığını, İsrail askerlerinin Filistinlileri toplu mezarlara gömdüğünü ifade etti. Erdoğan, şunları kaydetti:

"O günlerde Türkiye'de çok enteresan bir şey oldu. Merhum Bülent Ecevit, partisinin grup toplantısında bu insanlık dışı eyleme, bu vahşete, bu barbarlığa tepki koydu ve İsrail'in yaptığını soykırım olarak niteledi. Sonra ne oldu, biliyor musunuz? Başta İsrail olmak üzere tüm egemen güçler, içerideki işbirlikçileri ile birlikte merhum Bülent Ecevit'e karşı toplu halde saldırı başlattılar. 'Sen, nasıl soykırım dersin?' Öyle dediler. Maalesef merhum Bülent Ecevit, 15 günde tam 4 kez özür diledi, sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyledi. İşte böyle bir Türkiye istiyorlar, Türkiye sussun, Türkiye görmesin, duymasın, Türkiye hizada dursun istiyorlar. Kardeşlerim, biz bugün varız, yarın olmayacağız ama ben istiyorum ki biz olsak da olmasak da artık bu milletin iradesi, bu ülkenin istiklali, hiçkimsenin, hiçbir ülke ve odağın ipoteği altına alınmasın."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri