Erdoğan: Bizim çözüm yolumuz farklı olacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM’deki grup toplantısında, Diyarbakır’da oturma eylemi yapan annelere dikkat çekerek, BDP ve HDP’yi eleştirdi. Erdoğan, “Diyarbakır'da ağlayan annelerin büyükşehir belediyesinin önünde oturma eylemine tahammül

 Fakat dedim ya B planı, C Planı burada devreye girecektir. Onun için de şu anda özellikle, HDP milletvekillerinin bu işin yakın takipçisi olarak bir defa bu süreci kendilerinin çözmesi sorumluluğu var. Bizim çözüm yolumuz farklı olacak” dedi.

ANKARA  - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis’teki grup toplantısında konuştu. Cumartesi günü gezi olaylarının yıldönümünde beklenenin gerçekleşmeyeceği, provokasyonların, tahriklerin, isyan ve çatışma çağrılarının karşılık bulamayacağının zaten çok net biçimde görüldüğünü söyledi.

"Bir yıl önce AK Parti'ye, yani milletin partisine, milletin iktidarına karşı o malum çevreler, ellerindeki tüm imkanları seferber etmiş, bütün gövdeleriyle  sahneye çıkmışlardı. Hatırlayın, her yerden taarruz yapılıyordu. Medya, sosyal medya, yazarlar, yorumcular, sözümona aydınlar,  sözüm ona sanatçılar taarruz ettiler" diyen Erdoğan, uluslararası çevrelerin bütün ilgi ve objektiflerini Türkiye'ye çevirdiklerini, taaruzun içinde hepsinin yer aldığını kaydetti.

İş dünyası, belli işverenler, belli işveren örgütlerinin taarruzu içinde yer aldığını anlatan Erdoğan, "Başta CHP olmak üzere milletten umudunu kesmiş, umudunu çatışmaya, kaosa bağlamış siyasi partiler, bu taaruzun içinde yer aldılar. Bu şiddet ve vandalizm gösterileri, tüm dünyaya bir çevre protestosu gibi sunuldu. Ancak amacın,  gayenin, hedefin ne olduğunu bizler de aziz milletimiz de gördü” dedi.

"Sen terörün desteğiyle seçilen birisin"

Erdoğan, "Ağrı'da belediye başkanlığını kazanan şahsın 'devlet terörü' diyebildiğini" belirterek, özetle şunları söyledi:  

"Ağrı'da devlet terörü estirilmiş. Şu ifadeye bakın. O anda halen daha tabii milletvekili ve bir milletvekili olarak, bu ülkede devlet teröründen bahseden bir insan, önce aynaya bakmalı. Sen bir defa terörün desteğiyle şu anda belediye başkanı seçilen birisin. Ağrı'da, AK Parti'li belediyenin olduğu süre içinde veya AK Parti'nin şu 12 yıllık iktidarı döneminde, AK Parti'nin belediyelerinin olduğu yerlerde kan mı vardı? Kan varsa, sizin olduğunuz yerlerde var. Bak Diyarbakır'da ağlayan annelerin büyükşehir belediyesinin önünde oturma eylemine tahammül edemediniz. Onların çocuklarını kandırarak dağa kaçıranlar, size destek veren bölücü terör örgütüydü. Bunu neyle izah edeceksiniz? Devamlı TOMA'lardan sıkılan sudan rahatsız oluyordunuz. Orada sizler belediye araçlarıyla köpükle oraları yıkama bahanesiyle, onları oradan kovdunuz. Orta refüje gelip yerleştiler, oraya da roderleri soktunuz. Yol düzenlemesi yapacaklarmış. Niye? Rahatsız oldular ve tehdide başladılar. İşte 15 gün, 20 gün, şu, bu, filan, bundan sonra dediler ki 'biz çocukları halledeceğiz. Bize bu kadar müsaade.' AK Parti olarak, iktidar olarak bunun takipçisi olmaya mecburuz. Yeri geldiği zaman bazı kaçırılan insanları gidip almak suretiyle sükse yapan milletvekillerine sesleniyorum şimdi BDP'nin; hadi bakalım, şu anda da bu çocukları sizin getirip anne babalarına teslim etmeniz lazım. Adreslerini gayet iyi biliyorsunuz. Bunarın tek silahı nedir biliyor musunuz?  Getirirler vatandaşı böyle silahların önüne koyarlar. Yaptıkları iş bu oldu bugüne kadar. Fakat dedim ya B planı, C Planı burada devreye girecektir. Onun için de şu anda özellikle, HDP milletvekillerinin bu işin yakın takipçisi olarak bir defa bu süreci kendilerinin çözmesi sorumluluğu var. Bizim çözüm yolumuz farklı olacak. Bir taraftan çözüm süreci diyeceksin, ondan sonra çözüm sürecini engellemenin mücadelesini vereceksin. Bir taraftan barış, barış barış diyeceksin. O akşam yaptığı konuşmanın tamamı barış barış, barış... 'Biz olmazsak kan olur burada' Lafa bak ya... Barış, barış, barış diyorsun yavruları analarından alıp, 'sizi pikniğe götürüyoruz' diyerek dağa kaçırıyorsunuz. Bu nasıl barış? Bazıları taciz, bazıları öldürüyor, bu nasıl barış? Ülkenin değişik yerlerinden onbinlerce insanın katili sizsiniz. Bu bölücü terör örgütü. Yani bunu görmeyecek miyiz, bunlara hayır mı diyeceğiz? Sürekli aşağıladıkları, tahkir ettikleri, tepeden baktıkları köylülerin,  yoksulların, gariplerin, acı çekmişlerin, insafı ve vicdanı olanların, kardeşlik hukukunu savunanların ülkeyi yönetmesinden rahatsız oldular. İşte  bir şekilde buna son vermek istiyorlardı ama millet buna son vermedi.” (aa) 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri