‘3. Çalıştay gerçekleştirildi’
İlkbahar ve yaz döneminde başlatılan dijital seminerlere başvuruların yoğun olduğunu belirten Proje koordinatörü Duygu Berekatoğlu, “Pandemi günlerinde ilan edilen sokağa çıkma yasaklarıyla online güvenilir bilgi kaynaklarına ve bilgiye erişime büyük ihtiyaç artarken, “Ekonomi ve Toplum Akademisi” bu ihtiyaca yanıt olabilecek altyapıyı sağlayarak 2 dönemde verimli seminerlerle iyi bir kitleye ulaşıldı. Proje kapsamında düzenlenen her seminer dönemi sonrasında değerlendirme ve geliştirme çalıştayları düzenliyoruz. Geçtiğimiz günlerde projemizin 3. çalıştayı gerçekleştirildi. Çalıştaylarda akademisyen ve uzmanların önerileri alınarak daha güçlü bir yelpaze ile seminerler ve konular geliştiriliyor. Gelen önerilerde seminerlerin bilimsel makalelere dönüştürülmesi, edinilen tecrübe ve öğrenmenin yerelde paylaşılması, Uluslararası bir enstitü, üniversite veya akademi ile ortaklaştırılması, etkileşimli seminer programlarını oluşturulması gibi konuları gündemimize aldık. Bu öneriler doğrultusunda proje ekibimizden Melek Ayhan ve Dilan Güvenç görüşmelere başladı. Önümüzdeki dönemlerde çok daha iyi ve uluslararası alanda faaliyet gösteren kurumlar İle işbirliği yapıp projeyi bir adım daha ileri götürmek istiyoruz” dedi.
“Ekonomi Toplum Akademisi” seminerleri sürüyor
“Ekonomi Toplum Akademisi” her dönemde olduğu gibi Sonbahar dönemi seminerlerinde yepyeni konular ve uzmanlarla toplum ve akademik bilgiyi bir araya getiriyor. Sonbahar döneminde göze çarpan bir çok seminer konuları bulunmakta. “Ebeveynlik Becerileri’nden Dil Politikalarına, İslami Feminizm’den Herbaryumlar’a her insanın günlük hayatında faydalanabileceği bilgileri aynı çatı altında toplamaya çalışıyor. Korona Virüs pek çok kişinin yaşamını dönüştürürken, dışarıda daha hızlı bir dijital dönüşüm yaşanıyor. Toplumların yapay zeka ile uyumlanma sürecinin, artan teknoloji kullanımı nedeniyle ivme kazandığı bugünlerde, Ekonomi ve Toplum Akademisi bu alanda da katılımcılarına erişebilecekleri seminerler veriyor ve şimdi ile gelecek nesiller arasında bilgi akışı sağlayacak bağları inşa ediyor.
Bunların yanı sıra karantina günlerinde evde şiddetin artması sebebiyle seminerlerimizde, Kadının insan hakları meselesi ve hukuki kazanımları, çatışma ortamında çocuklar, özgüven geliştirme cesaretlendirme gibi konularının bu süreçte insanlarda oluşturduğu endişeyi azaltabilmek amacıyla, korunma tedbirleri ve ruh sağlığını iyileştirmeye yönelik öneriler uzmanlar ve akademisyenlerce aktarılıyor.
Hak temelli çalışan Yeni Yaşam Derneği, ağırlıklı olarak Diyarbakır ve çevre illerde aktif olan bir sivil toplum kuruluşudur. (Haber Merkezi)