EDİ BESE!

Torunlarını kaybeden dede feryat etti. “Diyarbakır yavrularımı geri ver”

Diyarbakır Merkez Sur İlçesi’nde polis servis aracının geçişi sırasında PKK tarafından bomba yüklü araçla yapılan saldırıda aynı aileden 2’si çocuk 5 kişi hayatını kaybetti. Patlamada yaşamını yitiren 7 yaşındaki Oğuz Kağan Aydın’ın Pazartesi günü okula kayıt yaptıracağı öğrenildi. Anne Yaşamını yitirenlerden 2’si Ergani İlçesi’nde Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi. Olayla ilgili 10 kişi gözaltına alındı. Saldırıda torunlarını ve gelinini kaybeden 70 yaşındaki dede Turan Aydın; “Diyarbakır çocuklarıma mezar oldu. Diyarbakır yavrularımı geri ver” sözleri adeta yürekleri dağladı.

 

Diyarbakır Merkez Sur İlçesi tarihi On Gözlü köprünün girişine yakın bir yerde dün saat 19.15 sıralarında nöbetten dönen polis servis aracının geçişi sırasında PKK tarafından yol kenarına park edilen bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu meydana gelen patlamada anne Behiye Yıldırım (52), kızları Derya Yıldırım (23) ve Demet Yıldırım Aydın (31) ile onun çocukları Oğuz Kaan (7) ve Ceylinaz (2) hayatını kaybetmişti. Patlamada Necati Yıldırım ie Muhammed Aydın ağır yaralanmıştı, yaralıların yoğun bakımdaki tedavileri sürüyor.

 

TATİL İÇİN GELMİŞTİ, CENAZELERİ GİTTİ

Kocaeli’nin Gebze İlçesi’nde oturan Demet Yıldırım Aydın 13 Temmuz’da iki çocuğu ile birlikte memleketi Diyarbakır’a tatile geldi. Ziraat Mühendisi olan ve fabrikada çalışan Eşi Muhammed Aydın ise 2 Ağustos’ta tatil için Diyarbakır’a geldi. 4 kişilik ailenin Cumartesi Günü Gebze’ye döneceği belirtildi. Muhammed Aydın’ın aslen Gümüşhaneli olduğu öğrenildi.

 

AYAĞINI VE GÖZÜNÜ KAYBETTİ

Patlamada yaralanan Muhammed Aydın, sol ayağı ve bir gözünü kaybetti. Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan Aydın’ın durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Gözünden yaralanan Necati Yıldırım ise Dicle Üniversitesi’nde ameliyat edildiği belirtildi.

 

PAZARTESİ GÜNÜ OKULA KAYIT OLACAKTI

Cumartesi Günü ailesiyle birlikte Gebze’ye döneceği belirtilen Oğuz’un Pazartesi Günü okula kayıt olacağı öğrenildi. Diyarbakır’ın torunlarına mezar olduğu dile getiren Muhammed Aydın’ın Babası Turan Aydın; “Körpe yavrularım, kuzularım” diyerek gözyaşı döktü. Aydın sözleri adeta yürekleri dağladı.

Baba Aydın şöyle devam etti; “Yavrularım, kuzularım Diyarbakır’a tatil için geldi. Ne suçları vardı? 5-10 gün kalıp döneceklerdi. Bu hain saldırıda hayatını kaybetti. Bedenleri tanınmaz hale geldi. Benim kapım çocuksuz kaldı. Benim bebelerimin ne suçu vardı. Diyarbakır beni yaktı. Diyarbakır yavrularımı ver. Yavrularım siz kalkın ben öleyim. Yavrularımın ölümüne sebep olanların Allah belalarını versin.”

PKK’ye sert bir dille tepki gösteren Aydın; “PKK bizden, Türkiye’den ne istiyor. Huzur bırakmadı. Masum insanların canına kıyıyor, çocukları öldürüyor. PKK bu ülkeden ne istiyor. Ekmek istiyorsa ekmek verelim, yorgan istiyorsa yorganımızı verelim. Yeter artık, bu ülkenin yakasından düşsün. Yetkililerin çocuklarımı, yavrularımı öldüren katillere gerekli cezayı versin” diye konuştu.

 

CENAZELER ALINDI

Yapılan otopsinin ardından Behiye Yıldırım ve kızı Derya Yıldırım’ın cenazesi Diyarbakır’ın Ergani İlçesi Ortayazı Köyü’nde toprağa verildi. Demet Yıldırım Aydın ve çocukları Ceylin Naz ve Oğuz Kağan bugün saat 20.15 uçağıyla Kocaeli’nin Gebze İlçesi’ne götürülerek, yarın şehit mezarlığında toprağa verileceği öğrenildi.

SAHTE PLAKALI ARAÇLA SALDIRDILAR

Yapılan saldırıyla ilgili başlatılan soruşturma ise devam ediyor. Olayla ilgili 10 şüpheli gözaltına alınırken, saldırının Ocak ayında Şanlıurfa'dan çalınan transit minibüsle gerçekleştirildiği ve aracın sahte plakalı olduğu belirlendi.

 

10 kişi gözaltında

Bu arada saldırı ile ilgili geniş kapsamlı soruşturma başlatılırken, 10 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin, emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Yaralılar ziyaret edildi

Öte yandan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, beraberindeki Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Vali Yardımcısı Taner Bircan ve Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ile birlikte, saldırı da yaralanan polis ve vatandaşları ziyaret etti. İlk olarak Diyarbakır Asker Hastanesi'ne giden Aksoy ve beraberindekiler, burada yatan yaralı polisleri ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Aksoy ve beraberindekiler, daha sonra Dicle Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelerek, yaralı vatandaşları ziyaret edip, durumları ile ilgili hastane yetkililerinden bilgi aldı. Vali Aksoy, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri ile Emniyet Müdürü Adnan Taşdan Ergani İlçesi’nde toprağa verilen aileye taziye ziyaretinde bulundular.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri