Eczacılar Odası’ndan ilaç ve serum desteği

Diyarbakır Eczacılar Odası, Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin’in Mazıdağı ilçesinde meydana gelen ve 11 kişinin yaşamını yitirdiği yangın faciasında yaralanan hayvanların tedavisi için ilaç ve serum desteğinde bulundu.

Sait Bayram

TİGRİS HABER - 11. Bölge Eczacılar Odası Başkanlığı, Diyarbakır ve Mardin’de yaşanan yangın faciasında yaralanan hayvanların tedavisinde kullanılmak üzere İlaç ve Serum desteğinde bulundu. Yangında etkilenen 200’ye yakın hayvan Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde tedavi edilirken, 1000’e yakın hayvanın da tedavisi edileceği öğrenildi.

1000’e yakın hayvan tedavi olmayı bekliyor

Diyarbakır Eczacı Odası Başkanı Turgay Yaşar, Çınar ve Mardin Mazıdağı bölgelerinde meydana gelen yangın nedeniyle derin bir üzüntü yaşadıklarının altını çizerek, “Yangından etkilenen sadece bizler değiliz. Birçok hayvan büyük ölçüde etkilenmiş durumda. Dicle Üniversitesi Veterinerlik fakültesinde 200’e yakın hayvan tedavi gördü, 1000’e yakını da tedavi olmayı bekliyor. Tedavi için Silverdin Krem ve İzotonik serum ihtiyaçları var. Yardımcı olmak isteyen meslektaşlarımız ihtiyaçları eczacı odamıza bırakabilirler. Şimdiden teşekkür ederiz” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri