DTK Şırnak’a gidiyor

Demokratik Toplum Kongresi, operasyonların sona erdiği Şırnak’a gitme kararı aldı.

 DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, "DTK bileşenleri, sivil toplum örgütleri ve duyarlı herkese çağrı yapıyoruz. Onurlu Şırnak halkının yanında olduğumuzu gösterme zamanıdır" dedi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Şırnak halkıyla dayanışmak ve yasağın kaldırılması için buraya gidecek. 16 Haziran Perşembe günü saat 10.00'da DTK binası önünde toplanıp araçlarla Şırnak’a hareket edilecek. Ziyaret öncesi DTK Konferans Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan DKT Eşbaşkanı Leyla Güven, gelişen süreçle birlikte Kürt il ve ilçelerinin bombalarla yerle bir edildiğini ve "Operasyonlar bitti" denilmesine rağmen yasağın, operasyonların aylardır devam ettiğini belirtti.

Kürt halkının benimsediği demokratik özerkliğe karşı saldırıların geliştirildiğine dikkat çeken Güven, görülmemiş bir şeklide kirli bir savaş yürütüldüğünü ifade etti.

'Çatışma bitmiş, ama yıkım devam ediyor'

Güven, "İsrail-Filistin savaşında benzer manzaralar olsa da Kürdistan kentlerinde insanın yapamayacağı uygulamaları görüyoruz. Bölgeye getirilen Jandarma Özel Hareket (JÖH), Polis Özel Hareket (PÖH) tarafından kentler hala kuşatma altında tutuluyor. Gever, Cizîr'den çok iyi biliyoruz. Çatışmalar bitmesine rağmen devlet bilinçli bir şekilde halkın evlerini yıkıp, yakıyor. Gever'de 8 bin 500 ev oturulamaz durumda. Bunların çoğu çatışmaların olmadığı ve çatışmaların bitiminin ardından yıkılmıştır" diye konuştu.

'Öç almak isteniyor'

Yıkımların bir diğer sebebinin hükümetin ilçeleri il, illeri ilçe yapma isteğinden doğduğunu vurgulayan Güven, Gever ile Colemêrg (Hakkari), Cizîr ile Şirnex'in yer değiştirilmek istendiğini söyledi. Bu gibi yerlerde Kürt halkının direnişleriyle destan yazan yerler olduğunun altını çizen Güven, onun için bu yerlerden devlet öç almak istediğini dile getirdi.

'Perşembe günü Şirnex halkıyla dayanışmaya'

DTK olarak bu yaşananlara sessiz kalamayacaklarını ifade eden Güven, Cizîr, Şirnex'te halkı gibi direnişe sahip çıkacaklarını dile getirdi. Güven, "Şirnex'te evler çatışma bölgesi olmayan yerlerde yıkılıyor. Bu yıkımları dur demek için, Şirnex halkının yanında olmak için, ses olmak için 16 Haziran Perşembe günü saat 10.00'da DTK binası önünde hep birlikte Şirnex'e hareket edeceğiz. Bütün DTK bileşenleri, sivil toplum örgütleri ve duyarlı herkese çağrı yapıyoruz. Onurlu Şirnex halkının yanında olduğumuzu gösterme zamanıdır" diye konuştu.

Konuşmanın ardından toplantı bitti. (DİHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri